ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΡ.ΕΝ.


30/01/2014

Για άλλη μια φορά φανερώνεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο το βίαιο πρόσωπο του συστήματος της φτώχειας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας.

Για άλλη μια φορά χτυπιέται βάναυσα μια ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας απέναντι στην πολιτική που γεννά τα καραβάνια των μεταναστών, που τροφοδοτεί το φασισμό και δολοφονεί.

 Η κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα, έξω από το γραφείο του υπ. ναυτιλίας Βαρβιτσιώτη, μέλη της Αριστερής Ενότητας (ΑρΕν) και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στη δολοφονία μεταναστών στο Φαρμακονήσι, δέχτηκε άγρια καταστολή. Ομάδες καταστολής χτύπησαν φοιτητές με γκλοπ και στη συνέχεια προέβησαν σε 47 προσαγωγές (με τον ένα εκ των προσαχθέντων να είναι εργαζόμενος σε κοντινό μαγαζί) και με τη μία από αυτές να μετατρέπεται σε σύλληψη με κατηγορίες για «αντίσταση κατά της αρχής» και «εξύβριση».


 Η επίθεση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής και μόνο στόχο έχει να τρομοκρατήσει όποιον αντιστέκεται και να “κουκουλώσει” τις δολοφονίες.

Η κρατική καταστολή είναι το μόνο που έχει απομείνει για να συνεχιστεί η προώθηση της πολιτικής που χτυπά τα δικαιώματά μας, προς όφελος της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού. Δε δείχνουν καμία απολύτως ανοχή ακόμα και σε κινήσεις “ακτιβίστικου” χαρακτήρα, που δεν αποτελούν σοβαρή απειλή για αυτούς.

 Είναι όμως γελασμένοι αν νομίζουν ότι η νεολαία και ο λαός θα μείνουν με το στόμα κλειστό απέναντι στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν!

Οι αντιστάσεις μας δεν κάμπτονται! Θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν απέναντι σε αυτή την πολιτική!

 Όσο και αν προσπαθούν να κρύψουν τα αίτια της μετανάστευσης, να βαφτίσουν “λάθος” τη δολοφονία στο Φαρμακονήσι και να χαρακτηρίσουν “κατάληψη γραφείου” μια διαμαρτυρία ...έξω από το γραφείο του κάθε Βαρβιτσιώτη, αυταπατώνται αν νομίζουν ότι το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα θα σταματήσει να αντιστέκεται και να παλεύει.

Καταδικάζουμε την οποιαδήποτε κίνηση τρομοκράτησης αγώνων και αγωνιστών, όπως ήταν η σημερινή.

Η μόνη απάντηση απέναντι στη βία του συστήματος θα είναι ένα μαζικό και ανυποχώρητο κίνημα απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας και σπέρνει την εξαθλίωση.

Σχόλια