Οι φοιτητές στο πλευρό των απεργών της COCA-COLA 3E


Δυο μήνες τώρα, οι εργαζόμενοι στην COCA-COLA 3E βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις 33 συναδέλφων τους και στο κλείσιμο του εργοστασίου στην Ελλάδα, και τη μεταφορά αυτού στη γειτονική Βουλγαρία. Διεξάγουν έναν αγώνα που δεν είναι απλά δικός τους, είναι ολόκληρου του λαού μιας και έρχεται σε ρήξη με τις επιλογές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου για να κάνουν κρανίου τόπο την χώρα, να χτυπήσουν το δικαίωμα στη δουλειά, να φτωχοποιήσουν εκτεταμένα κομμάτια του λαού για να μπορούν ευκολότερα να τα ξεζουμίζουν, να επιβάλλουν, τελικά, την ανεργία, την περιπλάνηση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.



Εμείς είμαστε οι αυριανοί εργαζόμενοι, οι αυριανοί άνθρωποι του μόχθου που τα ξένα και ντόπια αφεντικά μας θέλουν σκλάβους στην υπηρεσία των επιδιώξεών τους. Έχουμε χρέος να ταχθούμε στο πλευρό των εργαζομένων που αντιστέκονται στη δημιουργία ενός εργασιακού μεσαίωνα. Είμαστε εμείς που θα συναντήσουμε τα ίδια και χειρότερα όταν έρθει η σειρά μας αν δεν παλέψουμε στο πλάι όσων σηκώνουν ανάστημα και προσπαθούν να βάλουν φραγμό στην επίθεση του συστήματος.

Στην εποχή που τίθεται υπό αίρεση το δικαίωμα στη δουλειά είναι χρέος όλου του λαού και της νεολαίας να αντισταθούν στο μαύρο μέλλον που τους ετοιμάζουν. Τασσόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της COCA-COLA 3E και θεωρούμε τον αγώνα τους και δικό μας.
Η δική τους νίκη θα είναι νίκη για ολόκληρο το λαό.


-ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ COCA-COLA 3E.

-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ. ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

-ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

από: Resistencia e Lotta 

Σχόλια