Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Όχι στα δίδακτρα-κάτω τα χέρια από τα βιβλία!


ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

Στα πλαίσια πάντα της συνολικότερης επίθεσης, στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, η κυβέρνηση κάτω από τις εντολές των ιμπεριαλιστών επιλέγει αυτές τις μέρες να «ασχοληθεί» πιο συγκεκριμένα με το δικαίωμα μας στις σπουδές . 
Προμετωπίδα, η επιβολή διδάκτρων, όπως αυτό προκύπτει και από τη συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ με τους Στουρνάρα και Προβόπουλο. Ανοιχτά και καθαρά: ουσιαστικό προχώρημα στην κατάργηση του δωρεάν συγγράμματος με εισαγωγή πλαφόν στα βιβλία, από τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο. Φυσικά, όπως και σε κάθε μέτρο ''σταθερότητας και ανάπτυξης'' όπως τα βαπτίζουν, οι πολιτικοί εκφραστες της επίθεσης προσπάθουν από την αρχή να τα παρουσιάσουν ως απαραίτητα μέτρα για του έθνους τη σωτηρία και την τιμή, μετρα που όπως λένε και ξαναλένε, έπρεπε να είχαν παρθεί από καιρό! 

Δεν μας λένε όμως πόσοι φοιτητές είναι εκείνοι που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα δίδακτρα. Πώς οι όλο και αυξανόμενοι φοιτητές που σπουδάζουν στην πόλη τους, με σκοπό να αποφύγουν την οικονομική επιβάρινση της οικογένιάς τους( τη στιγμή που η σίτιση και η στέγαση καταργούνται και αυτές), θα καταφέρουν να πληρώνουν τα "τέλη" των συγγραμμάτων. . 

Είναι ξεκάθαρη η στόχευση τους . . . Όπως τσακίζουν δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού , με τον ίδιο τρόπο θέλουν να χτυπήσουν και το δικαίωμα της νεολαίας στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Η εντατικοποίηση, η συζήτηση γύρω από τις διαγραφές, το κουτσούρεμα της σίτισης και της στέγασης, δεν είναι σκηνές από το μέλλον. Με τις ευλογίες των ιμπεριαλιστών εισάγουν στα ΑΕΙ-ΤΕΙ νέους ταξικούς φραγμούς -έντονα τα σημάδια του σχεδίου «Αθηνά» που ήρθε τάχα για να φτιασιδώσει τις σχολές-. . Θέλουν να διαμορφώσουν την εκπαίδευση των μνημονίων! Τις σχολές των λίγων και εκλεκτών! 

Κόντρα σε αυτές τις μεθοδεύσεις, είναι ανάγκη το φοιτητικό κίνημα να ξαναβγεί στο προσκήνιο! Να μπούμε φραγμός στα σχέδια τους ξαναζωντανεύοντας τους συλλόγους μας, ανοίγοντας και μέσα στις σχολες μέτωπα αντίστασης στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας! Κόντρα στις λογικές των εύκολων λύσεων, της ανάθεσης, που μόνο λύσεις δεν είναι! Ενάντια στο ζόφο που θελουν να επιβάλλουν με τις τρομοκρατικές παρεμβάσεις των ΜΑΤ και των εισαγγελικών αρχών! Όλοι στο δρόμο για την ανατροπή της επίθεσης! 

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ! 
• ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ 
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ 
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!