ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ



ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΧΗ!

Πριν λίγες μέρες έγινε μια πολύ μαζική γενική συνέλευση στο ΤΕΙ για το διώξιμο των 21 σπουδαστών απ’ τις εστίες της Δόμπολης. Στη συνέλευση αυτή που κράτησε αρκετές ώρες και συμμετείχαν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια περίπου 400 σπουδαστές βγήκαν στην επιφάνεια σοβαρά ζητήματα. Ζητήματα που κάποιοι προσπαθούν να κρύβουν συνεχώς κάτω από ψευτοδιάλογο με τους καθηγητές και τα παρτάκια!

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ αντιμετωπίζουν αυτό που αντιμετωπίζουν και οι φοιτητές των πανεπιστημίων και μάλιστα πιο έντονα. Την προσπάθεια της κυβέρνησης και του συστήματος να αφαιρέσει απ’ τα φτωχά λαϊκά στρώματα το δικαίωμα της πρόσβασης στην εκπαίδευση. 

Αυτό το κάνουν με μια πολιτική που επιτίθεται , που βάζει  ταξικούς φραγμούς  στους σπουδαστές - φοιτητές – μαθητές ( κλείσιμο σχολών σχολείων, σχέδιο Αθηνά, μείωση σίτισης, κλείσιμο εστιών, συνεχείς εξετάσεις, εντατικοποίηση – πειθάρχηση σπουδών κτλ). 


Ο λόγος που γίνεται αυτή η επίθεση είναι γιατί θέλουν να αντιστοιχίσουν την εκπαίδευση στον εργασιακό μεσαίωνα που φτιάχνουν. Είναι κομμάτι της συνολικής ολομέτωπης επίθεσης, της  χιονοστοιβάδας μέτρων που χτυπούνε κάθε εργατική λαϊκή κατάκτηση του περασμένου αιώνα. Μια πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση κάτω απ’ τις εντολές των ιμπεριαλιστικών κέντρων ΗΠΑ και ΕΕ που εξαρτούν τον ελληνικό καπιταλισμό. Μια πολιτική που αυξάνει τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση και τους πολεμικούς κινδύνους. Μια πολιτική που εντείνει τη φασιστικοποίηση της δημόσια και πολιτικής ζωής.

Αυτή η πολιτική που παραδίδει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό, τον πλούτο της χώρας στις ορέξεις του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου δε θα σταματήσει αν δεν την σταματήσει ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και πάλης, που κομμάτι του θα είναι το σπουδαστικό φοιτητικό κίνημα.

Αυτό είναι που ξέρει καλά το σύστημα και χρησιμοποιεί τα πάντα για να εμποδίσει την ανάπτυξη του. Απ’ τους κάθε λογής πρετεντέρηδες, τα ΜΑΤ και τα χημικά, τις επιστρατεύσεις, μέχρι τους πρυτάνηδες και μεγαλοκαθηγητάδες την ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Εκβιασμοί για χαμένα εξάμηνα, αποπροσανατολισμός, διάσπαση, τρομοκρατία, ψεύτικα διλήμματα. Όλοι δουλεύουν για να μη δυναμώσει και οργανωθεί αυτό που τους έκανε στο παρελθόν να κάνουν πίσω. 
Ένα ανεξάρτητο μαζικό φοιτητικό κίνημα που θα παλεύει στο πλάι του αγωνιζόμενου λαού για σπουδές, για δουλειά για ελευθερίες. Για τη ζωή και την προοπτική της νεολαίας.


Σπουδαστή, σπουδάστρια 

Η μαζική αντίσταση στην επίθεση που δεχόμαστε είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Κόντρα στην ατομική προσαρμογή – υποταγή. Να οικοδομήσουμε όρους για νικηφόρο αγώνα. Μέσα απ’ την ενίσχυση κάθε εστίας αντίστασης, απ’ το ζωντάνεμα των δικών μας αμεσοδημοκρατικών συλλογικών οργάνων. Απ’ τις μαζικές συνελεύσεις, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις. 
Αν κάτι φάνηκε απ’ την συνέλευση αυτή είναι πως οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα άμεσα να τραβήξουν αυτό το δρόμο.

  • Κανένας φοιτητής εκτός εστιών!
  • Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση!
  •  Δωρεάν - Σίτιση – Στέγαση – Μεταφορές!
  •  Όχι στις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων!

Πάλη για σπουδές, δουλειά, ελευθερίες!


Σχόλια