ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ… ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΡΙΟ 6/12 ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ


Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς με τους αγώνες μας!

Η νεολαία το Δεκέμβρη του 2008 βγήκε μαζικά στους δρόμους και εξέφρασε οργή και αγανάκτηση για όλα αυτά που βιώνει. Ήταν η νεολαία που ασφυκτιούσε καθημερινά στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, που ένιωθε στο πετσί της την ανεργία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. 

Αντιμετώπισε την κρατική καταστολή και τις συλλήψεις, τη λάσπη και τη συκοφάντηση από τα ΜΜΕ. Ουσιαστικά βρήκε απέναντί της την πολιτική του συστήματος στο σύνολό της, που διαμορφώνει μια πραγματικότητα εξαθλίωσης, φτώχειας και καταπίεσης για το λαό και τη νεολαία.




Σήμερα η επίθεση στο λαό και τη νεολαία έχει προχωρήσει ακόμα παραπέρα. Οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα (διοικητικοί-εκπαιδευτικοί κτλ), το χτύπημα στο δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη και στην ασφάλιση είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ μαζί με το ντόπιο κεφάλαιο προσπαθούν να περάσουν. Στόχος τους το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και συνολικά των εργαζομένων και η υποταγή τους στις νέες συνθήκες εκμετάλλευσης που θέλουν να επιβάλουν.

Σε αυτές τις συνθήκες θέλουν να προσαρμόσουν την εκπαίδευση. Μετατρέπουν το σχολείο σε εξεταστικό κάτεργο, με τους μαθητές στοιβαγμένους σαν σαρδέλες, χωρίς θέρμανση και βιβλία. Στα πανεπιστήμια πλέον είναι πραγματικότητα οι διαγραφές, οι αλυσίδες στα μαθήματα και η αυξανόμενη εντατικοποίηση. Ενώ ταυτόχρονα πετάνε φοιτητές εκτός εστίας, καταργούν το δικαίωμά μας στη δωρεάν σίτιση και τα συγγράμματα. Και πλάι σε όλα αυτά η συνεχής καταπάτηση του ασύλου, η πειθάρχηση των φοιτητών, η ποινικοποίηση των αγώνων και η προσπάθεια για απαξίωση των συλλογικών οργάνων του φοιτητικού κινήματος με κάθε τρόπο.
Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο τι επιδιώκουν: Όλα τα παραπάνω μέτρα ορθώνουν ακόμα πιο ψηλούς ταξικούς φραγμούς με στόχο να φτιάξουν ένα πανεπιστήμιο όπου δε θα χωράνε τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών. 

Για να περάσει όλα αυτά τα μέτρα το σύστημα θωρακίζεται απέναντι στους αγώνες του λαού και της νεολαίας που ξεσπούν. Φασιστικοποιεί τη δημόσια και πολιτική ζωή χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει. Με επιστρατεύσεις, απελευθέρωση των απολύσεων, διώξεις αγωνιστών, πογκρόμ σε μετανάστες και με τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής προχωρά η αντιλαϊκή επίθεση.

Το ξέσπασμα, λοιπόν, του Δεκέμβρη ήταν μια έμπρακτη προσπάθεια των λαϊκών και νεολαιίστικων μαζών να αντισταθούν στην πολιτική που καταστρέφει τη ζωή τους και να αναζητήσουν μια διέξοδο από την εκμετάλλευση και την καταπίεση του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος. Το ζήτημα που μπαίνει σήμερα είναι πώς η νεολαία θα ξαναπιάσει το αγωνιστικό νήμα του Δεκέμβρη και θα οργανώσει την αντίστασή της απέναντι στην επίθεση που εξελίσσεται.

Συγκεκριμένα, στα πανεπιστήμια πρέπει να αναπτύξουμε αγώνες και αντιστάσεις που θα βάζουν φραγμό στα μέτρα που καταργούν το δικαίωμά μας στις σπουδές. Η οργάνωση των φοιτητών μέσα από τα συλλογικά τους όργανα και η πολιτικοποίησή τους θα ανοίξει το δρόμο για ένα μαζικό φοιτητικό κίνημα που στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης θα δώσει τη μάχη για το δικαίωμά μας στη ζωή. 


ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Σχόλια