Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ!


Σύμφωνα και με την απόφαση η οποία εκκρεμεί από το Φλεβάρη αποφασίστηκε (ήδη από το Σεπτέμβριο) να ιδιωτικοποιηθεί η λέσχη και οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη. Όπως όλοι ξέρουμε η κατάθεση φορολογικής δήλωσης και πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης για την παραλαβή ή όχι κάρτα σίτισης ανάλογα με το εισόδημα της οικογένειας μας (εννοείται μέχρι τα ν+2!) και ο έλεγχος στη πόρτα της λέσχης είναι ήδη πραγματικότητα. 


Αυτό που πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι πως οι διαβεβαιώσεις του πρύτανη και της συγκλήτου πως όλοι οι φοιτητές θα τρώνε δωρεάν είναι ΟΛΕΣ ψέματα. Σε όλες τις λέσχες οι οποίες ιδιωτικοποιήθηκαν (του ΑΠΘ ήταν η τελευταία), ξεκίνησαν με κάρτες σίτισης -με οικονομικά κριτήρια όλο και ποιο απαιτητικά-, με αποτέλεσμα να σιτίζεται δωρεάν μια μικρή μειοψηφία και οι υπόλοιποι να πληρώνουν μέχρι και 4 ευρώ! (Γνωστό παράδειγμα πλέον η λέσχη του ΠΑΜΑΚ). 
Τον καιρό που η ανεργία φτάνει το 40% (και το 67% στους νέους), που όλο και λιγότεροι μπαίνουμε στις σχολές, που στις εστίες πετιούνται συμφοιτητές μας έξω, με τις διαγραφές στα ν+2 χρόνια, με τις συγχωνεύσεις, με τις συζητήσεις για δίδακτρα και κατάργηση του δωρεάν συγγράμματος να φουντώνουν, με τη συνεχή αύξηση της εντατικοποίησης, έρχεται και η ιδιωτικοποίηση της λέσχης για να αποκλειστούν ακόμα περισσότεροι από τις σπουδές. 

ΓΙΑΤΙ;
Γιατί στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων που καθημερινά εντείνεται και κλιμακώνεται η επίθεση σε όλα τα δικαιώματα, κεκτημένα και στη ζωή του λαού, η εκπαίδευση και το δικαίωμα στις δωρεάν σπουδές πάνε να γίνουν προνόμια μόνο για λίγους. Για να αντιστοιχηθεί η εκπαίδευση στην αγορά ανεργίας, πρέπει να φτιαχτεί η παιδεία των λίγων και εκλεκτών, για να εμπεδώσει η νεολαία πως είναι η γενιά των χαμένων ονείρων, όπου η δωρεάν παιδεία, υγεία, η μόνιμη και σταθερή δουλειά, οι ελευθερίες είναι παρελθόν. 

Μπροστά σε όλα αυτά δεν έχουμε να περιμένουμε από κανέναν άλλον να αντιδράσει για λογαριασμό μας! Ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούμε τη δωρεάν σίτιση αλλά και όλα τα άλλα δικαιώματα είναι μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις μέσα από το ζωντάνεμα των συλλόγων και την οργάνωση της πάλης μας μαζί με τους εργαζόμενους της λέσχης ,των διοικητικών υπαλλήλων και κάθε άλλου αγωνιζόμενου κομματιού του λαού. Τα δικαιώματα με αγώνες κατακτήθηκαν και με αγώνες θα παρθούν πίσω! 


ΑΓΩΝΑΣ: 
Δωρεάν σίτιση για όλους χωρίς καμία προϋπόθεση - Όχι κάρτα σίτισης 
Όχι "έλεγχος" στην είσοδο της λέσχης 
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της λέσχης 
Μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων μας - Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους! 
Κάτω τα χέρια τα δικαιώματά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!