Μια ανακοίνωση με αφορμή το μάθημα Στατιστική I (Β’ γκρουπ)




Με το πέρας των διαλέξεων στο μάθημα Στατιστική Ι (Β’ γκρουπ) του 1ου έτους, θα δίνονται διάφορα τεστ που θα διαρκούν ακριβώς 10 λεπτά και μάλιστα θα δίνονται μέσω ίντερνετ!!


Συνάδελφοι, 
Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, να πούμε αρχικά πως οι ρυθμοί σπουδών δεν «είναι έτσι» και σίγουρα δεν ήταν έτσι πάντοτε!  Η καθημερινότητα στη σχολή μας, τείνει χρόνο με το χρόνο να μοιάσει όλο και περισσότερο στην εξοντωτική καθημερινότητα της Γ’ Λυκείου. Με προόδους, εργασίες και παρακολουθήσεις που ναι μεν δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά...  


Αν  και  πολλοί  προσπαθούν  να  μας  πείσουν  πως  μέσω των  εντατικών  ρυθμών σπουδών, μας  εφοδιάζουν με ό,τι χρειαζόμαστε για να έχουμε σίγουρα δουλειά ως μελλοντικοί  οικονομολόγοι,  αυτό δεν ισχύει. Γιατί  οι  περισσότεροι  από εμάς θα καταλήξουμε  στις  ουρές  του  ΟΑΕΔ  ή  στη  μαύρη  εργασία  «για  να  μάθουμε  τη δουλειά», κι αυτό εξαιτίας του εργασιακού μεσαίωνα με τους 1,5 εκατομμύριο ανέργους και τους  πετσοκομμένους  μισθούς,  που  προωθούν  κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ  μέσω  των βάρβαρων μέτρων και μνημονίων.

Η  εντατικοποίηση   λοιπόν,  αποτελεί κατεύθυνση που πηγάζει από το νέο νόμο πλαίσιο,  το  μνημόνιο  δηλ.  στην  εκπαίδευση.  Η  εντατικοποίηση  έρχεται  να εξυπηρετήσει όχι τα δικά μας συμφέροντα και ανάγκες, αλλά του υπουργείου και της κυβέρνησης. Θέλουν το φοιτητή σκυμμένο πάνω στα βιβλία για να μαθαίνει να σκύβει το κεφάλι μπροστά στο αφεντικό. Μας θέλουν πειθαρχημένους απέναντι στους μεγαλοκαθηγητάδες αλλά και υποταγμένους  στις εντολές του υπουργείου, της κυβέρνησης και της τρόικα. Αυτό το...  «μάθημα» της πειθάρχησης λοιπόν, ας το χρωστάμε! 

Επίσης, η εξέταση θα γίνεται μέσω ίντερνετ. Και αυτό επειδή νομίζουν πως όλοι οι φοιτητές έχουν την οικονομική δυνατότητα, για να διαθέτουν Η/Υ ή ίντερνετ. Ούτε αυτό ισχύει. Και σίγουρα οι Η/Υ της βιβλιοθήκης και του εργαστηρίου, δεν φτάνουν για τόσους φοιτητές.

Αυτό λοιπόν που συντελείται αυτήν την περίοδο στη σχολή  μας αλλά και συνολικά στην  εκπαίδευση,   είναι  το  ξεπέταγμα  των  παιδιών  των  φτωχών  λαϊκών οικογενειών  απ΄την  τριτοβάθμια  εκπαίδευση. Θέλουν  να  φτιάξουν  το πανεπιστήμιο του μνημονίου, το πανεπιστήμιο των λίγων κι «εκλεκτών». Και για να το πετύχουν αυτό, υψώνουν ταξικούς φραγμούς (κατάργηση δωρεάν σίστισης-στέγασης-βιβλίου, εντατικοποίηση, διαγραφές, δίδακτρα κ.α). Κι αυτό γιατί θέλουν να εναρμονίσουν τα πανεπιστήμια, με τον εργασιακό μεσαίωνα που προωθούν.

Συνάδελφοι,
Να αρνηθούμε όλη αυτήν την κατάσταση! Να μη δεχτούμε αυτήν την σκληρή πραγματικότητα που μας επιβάλλουν. Είτε εντός, είτε εκτός των τειχών της σχολής. Να υπερασπίσουμε συλλογικά τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας. Να αντισταθούμε στην πολιτική της  φτώχειας, την ανεργίας και  της εξαθλίωσης. Οι φοιτητές στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης κατάφεραν μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και  με πολιτικές συζητήσεις  με αποφάσεις αγώνα, να αγωνιστούν και  να σταματήσουν πτυχή του νόμου πλαίσιο!! Να μην υποκύψουμε λοιπόν, σε καμιά «καθηγητική  αυθεντία», να  μη μας ακουμπά ο φόβος και η τρομοκρατία  του υπουργείου ή της κυβέρνησης.
 Να  οργανώσουμε  τις  αντιστάσεις  μας  -  να διεκδικήσουμε συλλογικά τα δίκια μας. Μπορούμε!

Σχόλια