ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ!


ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ


Εδώ και 1,5 περίπου μήνα, οι διοικητικοί υπάλληλοι δίνουν έναν παρατεταμένο απεργιακό αγώνα. Έναν αγώνα δίκαιο. Έναν αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή. Έναν αγώνα ενάντια στις απολύσεις, που στέλνουν στην ανεργία περίπου 1.300 υπαλλήλους πανεπιστημίων στην Ελλάδα και 48 από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.


ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ-ΜΕΓΑΛΟΚΑΘΗΓΗΤΑΔΩΝ


Από κοντά και οι μεγαλοκαθηγητάδες, πρυτάνεις και συγκλητικοί, κοιτούν “αφ' υψηλού” την κατάσταση και “νίπτουν τας χείρας τους”, κάνοντας “εποικοδομητικές προτάσεις” στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα δείχνοντας “συμπαράσταση” στους εργαζόμενους. Την “ώρα της κρίσης” όμως αυτοί ήταν που έστειλαν τις λίστες με τα ονόματα των απολυμένων, πετώντας στο δρόμο 48 εργαζόμενους του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το έργο όμως το έχουμε ξαναδεί. Είναι αυτοί που την κρίσιμη στιγμή, καλούν την αστυνομία να έρθει στο χώρο του ασύλου, να συλλάβει φοιτητές και εργαζόμενους. Είναι αυτοί που κάλεσαν την αστυνομία να συλλάβει τους αγωνιζόμενους απεργούς εργολαβικούς υπαλλήλους του ΑΠΘ καθώς και τους φοιτητές που πραγματοποίησαν μαζική παράσταση στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Είναι αυτοί που συντηρούν το μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς των εργολαβιών στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

 Η κυβέρνηση, πιστή στις επιταγές των ιμπεριαλιστών ΕΕ-ΔΝΤ εφαρμόζει αυτές τις απολύσεις σε μια περίοδο που δεν είναι καθόλου τυχαία. Θα συνδυαστεί με τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολών που ξεκίνησε από πέρυσι με το σχέδιο “Αθηνά”. Θα συνδυαστεί με την κατάργηση της δωρεάν στέγασης σαν φυσικό επακόλουθο της έλλειψης προσωπικού στις φοιτητικές εστίες. Και φυσικά με τη κατάργηση της δωρεάν σίτισης. Η κυβέρνηση δηλαδή θα απολύσει τους διοικητικούς και παράλληλα θα πετάξει έξω απ’ το πανεπιστήμιο μεγάλο κομμάτι των φοιτητών!
           
Πρέπει οι φοιτητές να συγκροτηθούμε και να μπούμε στις γενικές μας συνελεύσεις και να πάρουμε αποφάσεις αγώνα. Ενάντια στο νόμο πλαίσιο, τις διαγραφές και τους ταξικούς φραγμούς. Να βγούμε ξανά στο δρόμο της αντίστασης. Η πολιτική που μας χτυπάει είναι η ίδια που απολύει και τους διοικητικούς υπαλλήλους. Να πάμε κόντρα στη λογική της υποταγής και των ψεύτικων συμμαχιών που μας προτείνουν πρυτάνεις και μεγαλοκαθηγητάδες που με την πρώτη ευκαιρία θα ταχθούν ενάντιά μας, υπηρετώντας όπως πάντα την κυβέρνητική πολιτική! Αναγκαιότητα είναι η δημιουργία ενός μαζικού ανεξάρτητου φοιτητικού κινήματος που θα συμπορευτεί με τα σωματεία των εργαζομένων και θα αγωνιστούν ενάντια στις πολιτικές των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας αστικής τάξης.

  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
  • ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΗ

Σχόλια