ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!



ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ!

      Είναι πλέον φανερό πως οι εξελίξεις τρέχουν και τάζουν όλο και χειρότερα για το λαό. Μέσα στο καλοκαίρι που μόλις πέρασε, η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίστηκε χωρίς διακοπές. Η κυβέρνηση υπηρετώντας το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο ακολουθώντας τις επιταγές των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ – ΕΕ), βάλθηκε μέσα στο καλοκαίρι (οι λόγοι προφανείς) να φέρει ένα νέο κύμα μέτρων - απολύσεων όσον αφορά το δημόσιο τομέα. Εκατοντάδες καθηγητές θα προστεθούν στο 1,5 εκατομμύριο των ανέργων. Ενώ και στην υγεία, τα νοσοκομεία θα αρχίσουν το ένα να κλείνουν μετά το άλλο, εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά και η περίθαλψη θα είναι άπιαστη πλέον για τη λαϊκή οικογένεια.

Η εκπαίδευση δε μένει έξω από όλα αυτά. Το κεφάλαιο, δεν μας θέλει να σπουδάζουμε για αυτόν ακριβώς το λόγο, ορθώνει όλο και μεγαλύτερους τοίχους που μας στερούν το δικαίωμα στις σπουδές. Ακόμα και πριν το πανεπιστήμιο, υπάρχει το “νέο σχολείο”, όπου θα εξουθενώνει τους μαθητές, αλλά και οι εξετάσεις όπου χιλιάδες μαθητές θα “σφάζονται” για τις λίγες θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Η κατάσταση στο πανεπιστήμιο έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Οι κυβερνήσεις, πέρασαν όλους τους αντιδραστικούς νόμους που δεν μπορούσαν να περάσουν τόσα χρόνια επειδή έβρισκαν μπροστά τους την αντίσταση των φοιτητών. Οι φοιτητές έχουν πλέον ημερομηνία λήξης τα ν+2 χρόνια σπουδών, το δωρεάν σύγγραμμα θέλουν να το καταργήσουν κυβέρνηση και τρόικα, ενώ οι εντατικοί ρυθμοί σπουδών (που θυμίζουν λύκειο), οι πρόοδοι και οι εργασίες έρχονται να δυσκολέψουν και άλλο τις σπουδές μας. Οι σχολές κλείνουν και συγχωνεύονται, μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων, αλλά και τα δικαιώματα του πτυχίου αμφισβητούνται. Ταυτόχρονα οι εστίες και οι φοιτητικές λέσχες κλείνουν η μία μετά την άλλη και το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση και σίτιση καταργείται επί της ουσίας και αυτό. Και όλα αυτά έρχονται παράλληλα με τις μειώσεις μισθών και την ανεργία, τα χαράτσια και τα σεισμόσημα που έχουν εξοντώσει οικονομικά τις λαϊκές οικογένειες.


ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Η νεολαία, δεν πρέπει να υποταχθεί και να σκύψει το κεφάλι στα σχέδια που την θέλουν στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Η πραγματική διέξοδός της βρίσκεται στην αντίσταση και στη διεκδίκηση αυτών που της ανήκουν. Γιατί δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς με τους αγώνες μας. Για αυτό λοιπόν, να βγούμε όλοι στο δρόμο του αγώνα, μαζί με τους γονείς μας, τους εργαζόμενους που αγωνιούν και τους άνεργους και να δώσουμε τη μάχη για να ανατρέψουμε τα μέτρα της εξαθλίωσης και τις πολιτικές του κοινωνικού-εργασιακού μεσαίωνα. 

Να οργανώσουμε την αντίσταση σε κάθε σχολή, στους διαδρόμους και στα αμφιθέατρα. Να κάνουμε μαζικές διαδικασίες και γενικές συνελεύσεις. Να βγούμε μαχητικά στο δρόμο με διαδηλώσεις. Να συμμετέχουμε στις απεργίες των εργαζόμενων. 


  • ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ
  • ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ



Σχόλια