Ανακοίνωση για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ


ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!

Η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει το μέτρο της διαθεσιμότητας στο διοικητικό προσωπικό του ΑΠΘ. Το μέτρο αυτό σημαίνει απόλυση εργαζομένων που είναι απαραίτητοι για την λειτουργία του πανεπιστημίου. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ όπως και οι συνάδελφοι τους πανελλαδικά αποφάσισαν από σήμερα να απεργήσουν!
Η απόλυση του διοικητικού προσωπικού, που παρουσιάζεται σαν πλεονάζων δεν γίνεται τυχαία. Θα συνδυαστεί με τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολών που ξεκίνησε από πέρυσι με το σχέδιο Αθηνά. Θα συνδυαστεί με την κατάργηση της δωρεάν στέγασης σαν φυσικό επακόλουθο της έλλειψης προσωπικού στις φοιτητικές εστίες. Και φυσικά με τη κατάργηση της δωρεάν σίτισης, με την ιδιωτικοποίηση της φοιτητικής λέσχης, που ήδη δρομολογείται . Η κυβέρνηση δηλαδή θα απολύσει τους διοικητικούς και παράλληλα θα πετάξει έξω απ’ το πανεπιστήμιο μεγάλο κομμάτι των φοιτητών!


Συνάδελφοι,
Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι απολύοντας το προσωπικό χτυπάνε το δικό μας δικαίωμα στις σπουδές. Δεν είναι δυνατόν το ΑΠΘ να λειτουργήσει φυσιολογικά την επόμενη μέρα. Ήδη μετά την περσινή εφεδρεία υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Πέρσι οι απολύσεις των εργολαβικών υπαλλήλων οδήγησαν στο να μην υπάρχει επαρκές προσωπικό για τις βασικές ανάγκες του Πανεπιστημίου (καθαριότητα κτλ). Ήδη ανακοινώθηκε ότι το ΤΕΙ Κρήτης αδυνατεί να λειτουργήσει γιατί δε χρηματοδοτήθηκε φέτος. Δε υπάρχει λοιπόν περιθώριο να ακούσουμε τους εφησυχασμούς και τις συκοφαντίες των καναλιών και της κυβέρνησης. Αυτή και μόνο είναι υπεύθυνη για το αν τα πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν κανονικά με το προσωπικό στη θέση του.
Αυτή τη στιγμή ξεκινάει ένας απεργιακός αγώνας που πρέπει όλοι να τον στηρίξουμε. Οι φοιτητές πρέπει να συμπαρασταθούμε στους διοικητικούς. Πέρα από αυτό έχουμε ανάγκη να φτιάξουμε μαζί τους μέτωπο απέναντι σε μια πολιτική που μας χτυπάει κοινά. Γιατί μας στερούν το δικαίωμα στις δωρεάν σπουδές και καταργούν το δικαίωμα στη δουλειά των εργαζομένων. Ο αγώνας στα πανεπιστήμια πρέπει να συνδεθεί με τον αγώνα των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στην υγεία που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις. Αυτούς και μόνο θα πρέπει να λογαριάζουμε σαν συμμάχους και όχι τους πρυτάνεις που με την πρώτη ευκαιρία θα ταχθούν ενάντια μας υπηρετώντας όπως πάντα την κυβέρνηση!


  • Να μην ισχύσει η διαθεσιμότητα στο ΑΠΘ.
  • Να μην καταργηθεί-συγχωνευτεί καμία σχολή.
  • Δωρεάν σπουδές με σίτιση στέγαση για κάθε φοιτητή.

Σχόλια