ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ - ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!


Κομμάτια λαού στο δρόμο εδώ και εφτά ημέρες. Για πολλούς λόγους. Αναλυτές, δημοσιογράφοι εντεταλμένοι γράφουν κείμενα για τους λόγους που τους οδήγησαν στους δρόμους. Πέρα από κάθε καλοπληρωμένη ανάλυση, ο λαός μας ξέρει-αισθάνεται καλύτερα γιατί ο τούρκικος λαός είναι εκεί έξω. Από πού παίρνει δύναμη να συγκρούεται με τις δυνάμεις καταστολής μέρα και νύχτα. Γιατί ;;;

Γιατί δεν είναι κάτι άλλο από τους υπόλοιπους λαούς, από το δικό μας λαό. Από τους δικούς μας ανέργους που εξαθλιώνονται μέρα τη μέρα, από τους δικούς μας εργαζόμενους που παίρνουν ένα κομμάτι ψωμί ίσα-ίσα να τα βγάλουν πέρα, από τη δικιά μας νεολαία που δεν ξέρει τι της ξημερώνει και τα αδιέξοδα ορθώνονται μπροστά της. Γιατί οι νεκροί τους δεν είναι άλλο από τους δικούς μας νεκρούς. Της Αντίστασης, του Πολυτεχνείου, των απεργιών, των καθημερινών αγώνων.


Και απέναντί τους έχουν κάτι που γνωρίζουμε κι εμείς καλά. Έναν κρατικό μηχανισμό αποφασισμένο να επιβληθεί με κάθε μέσο, με κάθε τίμημα. Που τσακίζει τις λαϊκές ελευθερίες και περιστέλλει τα δημοκρατικά δικαιώματα. Και πίσω απ’ αυτόν ένα σύστημα που διψά για κέρδος, διψά να χτίσει την «ανάπτυξή» του πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των λαών και της νεολαίας.

Όσο η κρίση τους βαθαίνει, τα πράγματα γίνονται πιο καθαρά. Δεν μπορούν πλέον να πείσουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν δύο κόσμοι κι εδώ και στην Τουρκία και παντού. Ο κόσμος που υπάρχει και «θρέφεται» από την εκμετάλλευση δισεκατομμυρίων εργαζομένων και εργατών παγκοσμίως, ο κόσμος που πλουτίζει από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους πολέμους, το ματοκύλισμα λαών, το κομμάτιασμα χωρών. Κι ο κόσμος της δουλειάς, που παράγει τον πλούτο και τα αγαθά αυτού του πλανήτη. Που οδηγείται στην εξαθλίωση, στη φτώχεια, στον αφανισμό.

Το ξέσπασμα, η εξέγερση, δε γίνεται για κάποια δέντρα. Δε γίνεται για θρησκευτικές διαφορές. Η λαϊκή εξέγερση αποτελεί έκφραση λαϊκής οργής και αγανάκτησης συσσωρευμένης για χρόνια. Που το αντιδραστικό φασιστικό καθεστώς γέννησε με την αντιλαϊκή πολιτική και τη σκληρή καταστολή του λαού. Ένα καθεστώς εξαρτημένο απ’ τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, σε ένα σημείο του πλανήτη που αυτήν την περίοδο συμπυκνώνει έντονους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Κάτι που το κάνει πολύ επικίνδυνο για το λαό της Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής.

Οι μαζικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε πολλές τουρκικές πόλεις μπορεί να μην έχουν ενιαία έκφραση και συγκροτημένο πολιτικό βηματισμό. Μπορεί σε μεγάλο βαθμό να έχουν στοιχεία αυθόρμητου ξεσπάσματος. Αυτό ευνοεί και διάφορες αντιδραστικές δυνάμεις (εντός και εκτός Τουρκίας) που θέλουν να εκμεταλλευτούν τον αγώνα του τουρκικού λαού, για δικό τους όφελος. Ένα είναι σίγουρο. Αυτή η εξέγερση όσο συνδέεται με ταξικούς εργατικούς αγώνες, τόσο η πολιτικοποίηση του λαού θα ανεβαίνει και η σύγκρουση με το σύστημα θα γίνεται πιο συγκεκριμένη. Όσο εντείνεται αυτή η πάλη τόσο οι λαϊκές δυνάμεις θα συγκροτούνται και θα κλείνουν πόρτες σε αντιδραστικές δυνάμεις.

ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Να καταδικάσουμε μαζικά τις απαγωγές πολιτικών προσφύγων όπως αυτή του Μπουλούτ Γιαϊλά. Να αναδείξουμε την αλληλεγγύη, την αγωνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών!
Ο λαός και η νεολαία μας οφείλουν να διδαχθούν και να στηρίξουν τον αγώνα του τούρκικου λαού. Να εντείνουμε την αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση στο κίνημα. Ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός δεν έχουν να περιμένουν τίποτα απ τις μεγάλες δυνάμεις που μοιράζουν τη λεία τους στην περιοχή.
Η πραγματική αλληλεγγύη στον τούρκικο λαό μπορεί να γίνει μόνο με τη συνέχιση και το ξεδίπλωμα νέων αγώνων και στη χώρα μας.

Ως φοιτητικό-νεολαιίστικο σχήμα που δρα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ βλέπουμε σαν πρώτιστο καθήκον να ανάψουμε τη φλόγα της αντίστασης στο χώρο όπου σπουδάζουμε και βιώνουμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση. Μέσα από την ενεργοποίηση κάθε δύναμης που αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα υπεράσπισης των δικαιωμάτων που κατακτήσαμε με αγώνες. Υπόθεση όχι εύκολη, αλλά μόνη ρεαλιστική. Να σταθούμε στο πλευρό της εργατικής τάξης και της λαϊκής αντίστασης για την ανατροπή της επίθεσης.


  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ – ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ


  • Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ 






Σχόλια