Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων για την επίθεση σε μέλη της ΑΡ.ΑΝ.


Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλλουν τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αγωνιστών του κινήματος, μελών της ΑΡ.ΑΝ., κατά τη διάρκεια του πάρτι οικονομικής ενίσχυσης που διοργάνωσαν στο χώρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών το Σάββατο 22/6. Η επίθεση οργανώθηκε και εξαπολύθηκε από γνωστά λούμπεν και παρακρατικά στοιχεία, τα οποία αν και αρέσκονται να αυτοπαρουσιάζονται ως τμήμα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν πέτρες, λοστούς και σπασμένα μπουκάλια απέναντι στους συναγωνιστές, στέλνοντας αρκετούς από αυτούς στο νοσοκομείο, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα και το φασιστικό χαρακτήρα της δράσης και των ενεργειών τους. Στοιχεία που έχουν επανειλημμένα ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν αποδείξει την ιδιαίτερη προτίμησή τους στο να ασκούν τυφλή και δολοφονική βία ενάντια σε αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες του κινήματος, αδιαφορώντας ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή.



Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα, εν μέσω κρίσης και άγριας επίθεσης του συστήματος στα δικαιώματα και τις ελευθερίες του κόσμου της δουλειάς και της νεολαίας, τέτοιες ενέργειες έχουν ενταθεί και εμφανίζονται με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα. Με όποιο μανδύα και να ντύνονται, έχουν σαν μοναδικό στόχο να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν αγωνιστές και οργανώσεις που αναφέρονται στην αριστερά και τη μαζική πάλη. Στρέφονται συνολικά κατά του λαϊκού κινήματος, ενώ είναι επίσης γνωστός ο τρόπος που αξιοποιούνται από το σύστημα, τόσο αυτές όσο και οι ομάδες που τις διεξάγουν, για τη συκοφάντηση και την υπονόμευση του Ασύλου και των δημοκρατικών ελευθεριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα που συνέβη το παραπάνω περιστατικό, μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων Θεσσαλονίκης δέχτηκαν ανάλογη επίθεση σε πάρτι τους στο χώρο του ΑΠΘ.

Δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν, ούτε μας φοβίζουν! Αντίθετα, μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης! Είναι καθήκον κάθε συλλογικότητας με αναφορά στους αγώνες να αναλάβει τις ευθύνες της, να καταδικάσει και να απομονώσει πολιτικά τέτοιες ομάδες και πρακτικές. Η ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού κινήματος είναι που θα τους δώσει την οριστική και πραγματική απάντηση που αξίζουν!

Σχόλια