Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Σάμου για τις διαγραφές που ετοιμάζονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (15/6/2013)

ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ 370 ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ!


ΟΛΟΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ

Πληροφορηθήκαμε μέσω e-mail πριν λίγες μέρες εν μέσω εξεταστικής, ποιοι από μας έχουμε ανανεώσει την εγγραφή μας στη σχολή και ποιοι όχι.

Συμφώνα με το νόμο - Διαμαντοπούλου, όσοι δεν έχουν ανανεώσει την εγγραφή τους για δυο εξάμηνα διαγράφονται από την σχολή. Αυτοί που μας πήραν το βιβλίο από το χέρι μας κατηγορούν ότι είμαστε αδιάβαστοι. Έτσι λοιπόν η κοσμητεία έφτιαξε μια λίστα με 370 (σε Μαθηματικό και ΣΑΧΜ) φοιτητές που αν δεν κάνουν ένσταση άμεσα, θα διαγραφούν! Προστάδιο φυσικά για τις διαγραφές των ν+2 ετών οι οποίες θα ξεκινήσουν από τον επόμενο Σεπτέμβριο.



Εδώ και πολλά χρόνια  με  απανωτούς νόμους και προεδρικά διατάγματα, αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενες της  έχουν κάνει την ζωή δύσκολη στους φοιτητές των λαϊκών στρωμάτων.
Είναι αυτές οι κυβερνήσεις που στέλνουν στην ανεργία κατά χιλιάδες τους γονείς μας, είναι αυτοί που μειώνουν μισθούς και βάζουν εξοντωτικά χαράτσια, είναι αυτοί που κλείνουν σχολές και αναγκάζουν τους φοιτητές σε παραίτηση, είναι αυτοί που μας κατάργησαν την δωρεάν σίτιση, αυτοί που κλείνουν εστίες  και πετάνε έξω φοιτητές. Αυτοί είναι που έχουν μειώσει την χρηματοδότηση  και έχουν αφήσει τα πανεπιστήμια να φυτοζωούν.

Είναι αυτοί που έχουν δημιουργήσει κατ'εντολή των ευρωπαίων και αμερικανών ιμπεριαλιστών μια κοινωνική ζούγκλα με 65% ανεργία στη γενιά μας, με μισθούς πείνας, με τις συλλογικές συμβάσεις καταργημένες  και τις απεργίες απαγορευμένες!!

Αυτοί είναι που έχουν δημιουργήσει ένα ζοφερό παρών και ένα ακόμα πιο ζοφερό μέλλον για τους φοιτητές  αλλά και για όλο τον λαό μας, όπου η αναπτύξει που ευαγγελίζονται και όλο έρχεται, δεν είναι τίποτα άλλο από την εισαγωγή στην Ελλάδα του μεγάλου ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου το όποιο θα βρει εύφορο πεδίο για την πιο εντατική εκμετάλλευση του λάου και της εργατικής τάξης.
Όλοι αυτοί που έχουν δημιουργήσει τις  συνθήκες που μας οδηγούν σε παραίτηση από τις σπουδές, έρχονται τώρα να μας διαγράψουν. Δεν είναι δυνατόν να σπουδάζουμε με την λαιμητόμο της διαγραφής πάνω από το κεφάλι μας, θέλουμε να σπουδάσουμε και να δουλέψουμε. Να  γίνει γενική συνέλευση να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να μπλοκάρουμε οποιαδήποτε διαγραφή  φοιτητή προσπαθήσει να κάνει η κοσμητεία και είτε τώρα είτε στο μέλλον.

  • ΟΥΤΕ ν+2 ΟΥΤΕ 2ν ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ




    ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ


    Αγωνιστικές Κινήσεις Σάμου

    Σχόλια