ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ 
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ 

Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι εκπαιδευτικοί λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις βρέθηκαν αιφνιδιαστικά αντιμέτωποι με την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του διδακτικού ωραρίου, υποχρεωτικές μεταθέσεις, νέους πειθαρχικούς κανόνες που προετοιμάζουν απολύσεις. Αφού τρία χρόνια δοκιμάζουν κι αυτοί όπως ο λαός μας τις πολιτικές των μνημονίων: τρομακτική μείωση των μισθών και των συντάξεων κατά 30%, αβάσταχτη φορολογία, όλο και χειρότερες συνθήκες δουλειάς στο σχολείο.

Είναι φανερό ότι με κατεύθυνση της ΕΕ και του ΔΝΤ ο πόλεμος που έχει κηρύξει η κυβέρνηση σε σχολεία και σχολές κορυφώνεται. Τι επιδιώκουν:
Μαζικές απολύσεις και διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, ένταση των ελλείψεων στα σχολεία και περικοπές στη χρηματοδότηση, ώστε να δικαιολογήσουν το κλείσιμο δεκάδων σχολείων από Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση επέλεξε επίτηδες την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων για να φέρει τους εκπαιδευτικούς σε αδιέξοδο. Είτε να τους αναγκάσει να δεχτούν σιωπηλά τα μέτρα, είτε να προσπαθήσει να τους φέρει σε αντίθεση με τους μαθητές σε περίπτωση που αποφάσιζαν να αντιδράσουν. Γνωστή η τακτική να στρέφουν τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη για να συνεχίζουν ανενόχλητοι τα χτυπήματα. Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή 10/5 όταν το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (πανελλαδικό όργανο των καθηγητών στα σχολεία) αποφάσισε, κάτω από την οργή της βάσης των καθηγητών για την κυβερνητική αυτή πρόκληση, να καλέσει σε απεργία από τις 17 ως τις 24 Μαΐου η κυβέρνηση απάντησε με επιστράτευση (!), δηλαδή με ποινικές διώξεις σε όσους δεν βρίσκονται στα πόστα τους τις ημέρες της απεργίας, και μάλιστα προληπτική (πριν καν αποφασιστεί η απεργία από τις συνελεύσεις των εκπαιδευτικών). Έτσι, για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ μέσα σε λίγους μήνες (μετά τους ναυτεργάτες και τους οδηγούς) το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ δέχεται χτύπημα. Ενώ την ίδια στιγμή, οι Πρετεντέρηδες των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης και οι ακροδεξιοί Γεωργιάδηδες φώναζαν με θράσος: «απαράδεκτο να παίζουν οι εκπαιδευτικοί με την αγωνία και το μέλλον των νέων ανθρώπων...».

ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ;;; Όταν οι σημερινοί μαθητές και φοιτητές, «αύριο» θα ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ το ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ που ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΓΙΖΕΙ το 65% στους νέους; ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ; Όταν με τα ...«σχέδια Αθηνά» έχει αποφασιστεί να διαγραφεί ο μισός χάρτης ΑΕΙ-ΤΕΙ στη χώρα; Αλλά και πριν από αυτό, άραγε ποιος μαθητής θα επιβιώσει μέσα στο «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» που ετοιμάζουν με πανελλαδικές εξετάσεις και για τις 3 τάξεις του Λυκείου, με 30άρια τμήματα, με το βιβλίο να είναι είδος πολυτελείας και τους γονείς να πληρώνουν για τη θέρμανση των αιθουσών;
Κι όλα αυτά για να βεβαιωθούν πως η νεολαία που θα πεταχτεί απ' έξω θα εμπεδώσει το μέλλον της ανεργίας, της περιπλάνησης και της σκληρής εργασιακής εκμετάλλευσης που της ετοιμάζουν σε μια χώρα εξάρτησης, μνημονίων και φτώχιας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!

Απέναντι στα χτυπήματα που δέχονται οι εκπαιδευτικοί, εμείς ως φοιτητές πρέπει να πάρουμε θέση!

Το Φεβρουάριο δίναμε μάχες ενάντια στο «σχέδιο Αθηνά» σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, στις συγχωνεύσεις και στα λουκέτα δεκάδων σχολών. Το Σεπτέμβριο του 2011 γεμίσαμε τα αμφιθέατρα των γενικών συνελεύσεων για να ανατρέψουμε το νόμο Διαμαντοπούλου και τότε γνωρίσαμε την καταστολή και συκοφάντηση όπως εκείνοι. Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την απειλή των διδάκτρων και τις μαζικές διαγραφές των φοιτητικών μητρώων από Σεπτέμβρη.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε και τίποτα να φοβηθούμε! Το τοπίο της ερήμωσης που πάνε να στήσουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης πρέπει να φροντίσουμε να μη γίνει ποτέ πραγματικότητα! Περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη ο αγώνας φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών σε ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ. ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ. Να αποφασίσουμε κινητοποιήσεις στο πλευρό των εκπαιδευτικών αναδεικνύοντας από την πλευρά μας τα κρίσιμα αιτήματα ενάντια στο «Πανεπιστήμιο του Μνημονίου», ενάντια στις καταργήσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενάντια στις διαγραφές φοιτητών, στα δίδακτρα και τους αφόρητους ρυθμούς σπουδών, ενάντια στην ποινικοποίηση του φοιτητικού συνδικαλισμού.

Να πάρουμε δύναμη από το παράδειγμα της Ισπανίας όπου την Πέμπτη 9/5 χιλιάδες δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και φοιτητές ξεχύθηκαν στους δρόμους οδηγώντας την κυβέρνηση Ραχόι να αποσύρει σε πρώτη φάση το «μνημονιακό» νομοσχέδιο για την παιδεία, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το: «η ισχύς εν τη ενώσει».

ΜΑΘΗΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κατω τα χέρια από τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση!
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ!
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή!


Σχόλια