ΟΛΟΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ

Χθες μας έφεραν τον νόμο πλαίσιο, σήμερα το σχέδιο «Αθηνά» και αύριο τα δίδακτρα και τις διαγραφές. Καμιά αυταπάτη για τους σκοπούς της κυβέρνησης και τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος, να στερήσουν από το μεγαλύτερο κομμάτι της νεολαίας το δικαίωμα στις σπουδές ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.
Καθόλου τυχαίο που τόσα χρόνια πηγαινοφέρνουν νόμους για να εξυπηρετήσουν την συνθήκη της Μπολόνια, να αναπροσαρμόσουν την εκπαίδευση στις ανάγκες των μονοπωλίων και να φτιάξουν φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που ήδη προωθούν. Καθόλου τυχαίο που έφεραν τον νόμο πλαίσιο που προσπαθεί να εναρμονίσει την εκπαίδευση με την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας με την πολιτική των μνημονίων. Καθόλου τυχαίο που έφεραν το σχέδιο «Αθηνά», έχοντάς το μάλιστα ως κομμάτι του μνημονίου Νο3. Τέλος καθόλου τυχαίο που πριν στεγνώσει το μελάνι από το σχέδιο «Αθηνά» ανοίγουν όλο και πιο έντονα το ζήτημα των διαγραφών. 

Πιο αναγκαίο από ποτέ να πάρουν οι φοιτητές την κατάσταση στα χέρια τους. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα ούτε από το υπουργείο ούτε από το καθηγητικό κατεστημένο που «γαυγίζει αλλά δεν δαγκώνει», απλά και μόνο για να προστατέψει τα δικά του συμφέροντα και έχει γραμμένα τα φοιτητικά δικαιώματα. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από λογικές συνδιαλλαγής με το σύστημα και τους εκπροσώπους του. Τα τραπέζια του διαλόγου που στήνει το υπουργείο για να αποπροσανατολίσει το φοιτητικό κίνημα μοιάζουν περισσότερο με το τραπέζι του χασάπη. Η δύναμή μας βρίσκεται στα δικά μας όργανα, στους φοιτητικούς συλλόγους και τις γενικές συνελεύσεις, μέσα από αυτά μπορούμε να αγωνιστούμε και να νικήσουμε.

  • Ούτε ν+2 ούτε 2*ν κανένας φοιτητής να μη διαγραφεί.
  • Οι φοιτητικοί σύλλογοι όπλο των φοιτητών, να τους στηρίξουμε.



Σχόλια