ΑΘΗΝΑ: ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΞΥΛΟ Ή ... ΠΩΣ ΟΙ ΘΥΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΥΜΑΤΑ


Την Παρασκευή 19/4, 2 μέρες μετά τις φοιτητικές εκλογές, μέσα σε μετεκλογικό ντελίριο για τους μεν και απογοήτευση για τους δε, η σχολή βούιζε από τις συμπλοκές και τους τραμπουκισμούς μεταξύ μελών της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, δημιουργώντας τραυματίες εκατέρωθεν. Μας είναι αδιάφορο το με ποια αφορμή ξεκίνησε το συμβάν και για ποιούς λόγους επεκτάθηκε. Μπορούμε επίσης να αντιληφθούμε ότι η επίλυση πολιτικών διαφορών (τις όποιες διαφορές θεωρούν ότι έχουν) με τη λογική «πολιτικού ξύλου» μόνο πολιτική αδυναμία δηλώνει. Είναι αδυναμία σας, συνάδελφοι της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, να καταθέσετε την άποψή σας στο Σύλλογο και να παλέψετε για αυτήν με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με σημειώσεις, πάρτυ, κομπρεμί και εν τέλει τσαμπουκά. Ταυτόχρονα πλασάρετε έναν οπαδισμό και ένα ψευτονταηλίκι για να ντοπάρετε ψυχολογικά τους «στρατούς» σας. Πλακώνεστε μεταξύ μας, δημιουργείτε κλίμα τρομοκρατίας στην σχολή και επιπλέον παρουσιάζεστε και σαν θύματα! Τσάμπα μάγκες!

Αλήθεια γιατί θα πρέπει να ενδιαφέρει ένα φοιτητή της ΑΣΟΕΕ τα μικροπολιτικά «παιχνίδια», οι κόντρες και οι κοκορισμοί των ΠΑΣΠ και ΔΑΠ που λύνονται με οπαδικές πρακτικές και τσαμπουκάδες, όταν καθημερινά το σύστημα τσακίζει το δικαίωμα της νεολαίας σε σπουδές, δουλειά, ελευθερίες; Όταν καταργούνται συγγράμματα, συγχωνεύονται τμήματα και σχολές, πετιούνται φοιτητές έξω από τα πανεπιστήμια και έρχονται δίδακτρα και διαγραφές· όταν διεξάγεται αυτή η ολομέτωπη επίθεση στο λαό και στη νεολαία, ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα;; Σε αυτή την περίπτωση το σύστημα, η «αγωνιστική» ΠΑΣΠ και η «μεταρρυθμιστική» ΔΑΠ είναι οι θύτες που αλληλοσυμπληρώνονται!

Από τη μια η ΠΑΣΠ εκμεταλλευόμενη την αυτοδυναμία της αδρανοποιεί το Σύλλογο σαμποτάροντας κάθε Γενική Συνέλευση, προτάσσει τα «αγωνιστικά» αιτήματα για ... usb, ΚΕΦΟΙ κλπ και τα «ακουμπάει» στον πρύτανη με τη συλλογή υπογραφών για τη μη εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά». Από την άλλη η ΔΑΠ «μεταρρυθμίζει» με ηλεκτρονικα συγγράμματα, Παιδεία 2020, κατάργηση του Ασύλου, πανεπιστημιακή αστυνομία και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και η επίθεση στα δικαιώματα των φοιτητών καλά κρατεί... Βέβαια παρά τους τσακωμούς και τις πολιτικές διαφορές τους (ποιες άραγε;) τα βρήκαν μια χαρά για το σπάσιμο των Συμβουλίων Διοίκησης αφού οι ζεστές καρέκλες της συνδιοίκησης χάνονταν και για τους δύο.

Αυτές οι λογικές είναι που προκαλούν αηδία στο φοιτητή όταν ακούει λέξεις όπως «παράταξη», «φοιτητικός συνδικαλισμός», «πολιτική στις σχολές». Αυτές οι λογικές είναι που απαξιώνουν τα συλλογικά όργανα και τους Φοιτητικούς Συλλόγους στα μάτια των φοιτητών, που καλλιεργούν την εντύπωση ότι η Γενική Συνέλευση είναι «των παρατάξεων» και ο Σύλλογος κάτι ξένο. Αυτές οι λογικές πριμοδοτούν τη δήθεν απολίτικη άποψη του «έξω οι παρατάξεις», όχημα για να ξεριζώσει το σύστημα τη συλλογική δράση και τους αγώνες από τις σχολές.

Τέλος, ο Σύλλογος δεν είναι τσιφλίκι ούτε των ΠΑΣΠ-ΔΑΠ ούτε κανενός! Είναι το συλλογικό όργανο πάλης των φοιτητών και το όπλο τους απέναντι στο σύστημα και την επίθεσή του. Όλοι είμαστε κομμάτι του. Να μην τον αφήσουμε έρμαιο στα χέρια του συστήματος και των καθεστωτικών παρατάξεων. Να καταδικάζουμε πρακτικές και λογικές τραμπουκισμού και τις δυνάμεις που τις υιοθετούν.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ!
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!

             ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΣΟΕΕ

Σχόλια