ΤΑ ΦΡΑΟΥΛΟΧΩΡΑΦΑ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΠΟΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!


Πνίγηκε στο αίμα η προσπάθεια των μεταναστών εργατών να διεκδικήσουν από τον μεγαλοτσιφλικά της περιοχής τα δεδουλευμένα 6 μηνών στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας Ηλείας. Οι σφαίρες των μπράβων του τραυμάτισαν 34 μετανάστες,  αποκαλύπτοντας έτσι την πιο άγρια εκμετάλλευση και τον ρατσισμό, που φτάνει στο σημείο της πλήρους απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής των μεταναστών.

Αυτή η άγρια δολοφονική επίθεση αποτελεί το αποκορύφωμα πολλών κρουσμάτων φασιστικής βίας και πρακτικής  που έχουν εκδηλωθεί επανειλημμένως στην περιοχή από τους εκάστοτε μεγαλοτσιφλικάδες (οι συγκεκριμένοι μπράβοι έχουν πρωταγωνιστήσει και σε άλλα παρόμοια ρατσιστικά χτυπήματα στο παρελθόν).  Έρχεται να συμπληρώσει μια ραγδαία διαδικασία φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής που θέλει να τρομοκρατεί και να πνίγει στο αίμα αυτόν που αντιστέκεται για τα δικαιώματα του ή ακόμα και για ένα κομμάτι ψωμί,  και από την άλλη να εξαπολύει τα πιο άθλια ρατσιστικά κυρήγματα απέναντι στους μετανάστες. Είναι η ίδια πολιτική που θέλει τους μετανάστες αντικείμενα της πιο σκληρής καταπίεσης, να φυλακίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, να απελαύνονται και να αφήνονται να πνιγούν αβοήθητοι.

Το γεγονός αυτό δεν είναι μεμονωμένο, αλλά λαμβάνει χώρα τη στιγμή που βιώνουμε μια θηριωδία του καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος παγκοσμίως,  που ξεζουμίζει τους εργάτες και μακελεύει λαούς για την ανεμπόδιστη κερδοφορία του κεφαλαίου, πόσο μάλλον σε καιρό κρίσης. Θύματα αυτής της πολιτικής είναι και οι μετανάστες. Από  τους πολέμους και τις βόμβες των ιμπεριαλιστών στη χώρα τους, καταλήγουν να γίνονται φθηνά εργατικά χέρια και σκλάβοι του εκάστοτε μαγαλοτσιφλικά. Η σκλαβιά αυτή τους κάνει έρμαιο στα χέρια των σύγχρονων δουλεμπόρων, ώστε οι τελευταίοι να θεωρούν πως μπορούν να ορίσουν ακόμα και το δικαιωμά τους στη ζωή. Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι η εκμετάλλευση σε αυτό το σύστημα δεν βλέπει ανθρώπινες ζωές παρα μόνο άμεσο κέρδος.

Τα κροκοδείλια δάκρυα του αστικού προσωπικού και της κυβέρνησης δε μας ξεγελούν, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτοί είναι οι κύριοι εκφραστές αυτής της εκμεταλλευτικής πολιτικής και της φασιστικοποίησης. Εξάλλου οι ίδιοι που τάχα καταδικάζουν το γεγονός,  είναι αυτοί που χτίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και κάνουν τα στραβά μάτια απέναντι στις αλλεπάλληλες δολοφονίες μεταναστών από φασιστοσυμμορίες. Τις αφήνουν να δρουν ανενόχλητα, γιατί ξέρουν πως επιτελούν μια χαρά το έργο του συστήματος για τρομοκράτηση και αποπροσανατολισμό.

Οι πληγές στα κορμιά των μεταναστών αντανακλούν τις πληγές και τα δεινά όλης της εργατικής τάξης αλλά και της νεολαίας, που προορίζεται για αντίστοιχες στρατιές δούλων. Οι σφαίρες που βρήκαν τους μετανάστες που σήκωσαν κεφάλι απέναντι στην καταπίεση, βρίσκουν οποιον αγωνίζεται απέναντι στην εκμετάλλευση και στην εξαθλίωση. Η νεολαία λοιπόν δεν πρέπει να μείνει άπραγη,  αλλά να καταδικάσει το γεγονός μέσα από την πάλη της και τους μαζικούς συλλογικούς της αγώνες.  Πρέπει να υψώσουμε τη σημαία της ταξικής αλληλεγγύης, για να τσακίσουμε το φασισμό και το ρατσισμό. Να παλέψουμε ντόπιοι και ξένοι ενωμένοι απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, όλοι οι καταπιεζόμενοι λαοί ενωμένοι απέναντι στην ιμπεριαλιστική θηριωδία.


Σχόλια