ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΙΚΑΖΟΥΝΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Η “δικαιοσύνη” έκρινε προφυλακιστέους τους δύο αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής, που συνελήφθησαν μπροστά στα μάτια των παιδιών τους ξημερώματα Πέμπτης, όταν δυνάμεις της ΟΠΚΕ έσπασαν την πόρτα του σπιτιού τους. Είναι το αποκορύφωμα μιας οργανωμένης προσπάθειας τρομοκράτησης και τσακίσματος του κινήματος των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία του θανάτου.
Είναι το αποτέλεσμα μιας οργανωμένης, αποφασιστικής, ενωτικής λαϊκής κινητοποίησης, που μήνες τώρα εξελίσσεται με μαζικές διαδηλώσεις, επιτροπές αγώνα σε κάθε χωριό, με πολιτικοποιημένο και οργανωμένο κίνημα. Είναι η απάντηση της τρικομματικής κυβέρνησης απέναντι στον τοπικό πληθυσμού που παλεύει να σώσει τον τόπο και τη ζωή του.


Ποιοι φυλάκισαν και θα δικάσουν τους αγωνιστές κατοίκους;

Αυτοί που βούτηξαν την ελληνικό λαό στην απόγνωση, την ανεργία και τη φτώχεια, αυτοί που προκάλεσαν χιλιάδες απολύσεις και στέλνουν μαζικά τη νεολαία στο εξωτερικό. Αυτοί που διέλυσαν κάθε εργατικό και επαγγελματικό κλάδο και έχουν ρίξει τα μεροκάματα σε μισθούς πείνας. Αυτοί που διαλύουν την παιδεία, την υγεία, τις συντάξεις.

Αυτοί τάχα νοιάζονται για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας!
Αυτοί τάχα νοιάζονται για τον τοπικό πληθυσμό της Χαλκιδικής!

Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι να εξασφαλίσουν τα κέρδη της Eldorado Gold, μιας καναδέζικης εταιρίας, και του Έλληνα πλουτοκράτη Μπόμπολα. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η μόλυνση της γης του αέρα, του νερού από το κυάνιο και τις λοιπές καρκινογόνες ουσίες που θα χρησιμοποιηθούν. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου που θα αποθηκευτούν τα χημικά απόβλητα των μεταλλείων. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η τοπική γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία, ο τουρισμός. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η υγεία των ίδιων των εργατών που θα δουλέψουν για να βγάλουν το χρυσό, που θα κοσμεί τα είδη πολυτελείας τους!
Όταν αυτοί μιλούν για “ανάπτυξη”, έννουν τους λογαριασμούς στους στην Ελβετία, έννουν τα κέρδη του κεφαλαίου, των πολυεθνικών και των τραπεζών!
Ο λαός της Χαλκιδικής δεν λύγισε μπροστά στην καταστολή!
Εδώ και μήνες, ο αγωνιζόμενος λαός της Χαλκιδικής έχει αντιμετωπίσει ένα όργιο καταστολής και τρομοκρατίας: ΜΑΤ, χημικά, ξύλο, κουκουλοφόροι αστυνομικοί που περιπολούν και αρπάζουν κατοίκους χωρίς να ενημερώνουν τις οικογένειες που τους πάνε. Χημικά στα σχολεία, προσαγωγές μαθητών και μαθητριών, ξυλοδαρμοί φοιτητών, συλλήψεις.
Από κοντά τα πουλημένα ΜΜΕ, κάθε βράδυ δικάζουν και καταδικάζουν τους αγωνιστές.
ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΑΝ.

Αυτοί σέρνουν αγωνιστές, απλούς, λαϊκούς ανθρώπους στα δικαστήρια, κατασκευάζουν κατηγορητήρια, δικάζουν από τηλεόρασης, αποφασίζουν, διατάζουν, σπάνε τις πόρτες των σπιτιών και αρπάζουν τους ανθρώπους από τις οικογένειές τους μέσα στο βράδυ!

Το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι αγώνας όλο του λαού

Επειδή μας αφορά κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι του λαού που παλεύει για το δίκιο,
επειδή η Θεσσαλονίκη θα πνιγεί και αυτή από τη χημική σκόνη των εξορύξεων,
επειδή το περιβάλλον της χώρας μας ανήκει και δε θα το χαρίσουμε στο ντόπιο κεφάλαιο και τις ξένες πολυεθνικές,
επειδή οι κάτοικοι της Χαλκιδικής αντιμετωπίζουν την φασιστικοποίηση που απειλεί κάθε αγώνα σήμερα,

Επειδή χθες ήτανε οι απεργοί που επιστρατεύθηκαν.
Σήμερα εκείνοι που αγωνίζονται για τον τόπο τους.
Και αύριο θα δικαστείς ΕΣΥ συνάδελφε που θα παλέψεις για δημόσια και δωρεάν παιδεία!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΞΩ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ -ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σχόλια