Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ για τις φοιτητικές εκλογές 2013


Οι Αγωνιστικές Κινήσεις χαιρετίζουν τους φοιτητές που τίμησαν με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια τους. Δεσμεύονται απέναντι τους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στην μάχη για τη συκγρότηση ενός μαζικού, αγωνιστικού φοιτητικού κινήματος, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις, παρεμβαίνοντας σε 40 σχολές και 9 πόλεις, λαμβάνοντας 694 ψήφους, κατέγραψαν ένα διακριτό πολιτικό ρεύμα μέσα στο φοιτητικό κίνημα. 

Οι φοιτητικές εκλογές του 2013 και η μεγάλη πτώση της συμμετοχής για ακόμα μια χρονιά αποτέλεσαν ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Πρώτα και κύρια προς τις δυνάμεις του συστήματος ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, που εισέπραξαν την λαϊκή δυσαρέσκεια, γεγονός που δεν μπορεί να κρυφτεί με τα μαγειρέματα αποτελεσμάτων και τη νοθεία της ΔΑΠ. Αλλά και προς τις δυνάμεις που αναφέρονται στο φοιτητικό κίνημα και την αριστερά, οι οποίες παρόλο που αύξησαν τα ποσοστά τους, δεν έχουν κανένα λόγο να είναι ευχαριστημένες από την εικόνα των φοιτητικών συλλόγων και την συσπείρωση των φοιτητών. Φαίνεται ξεκάθαρα η ανάγκη για το φοιτητικό κίνημα να αναμετρηθεί με τα μέτρα και τις πολιτικές που ανατρέπουν τα ιστορικά του κεκτημένα -αυτός είναι ο πρωταρχικός όρος για το ξαναζωντάνεμα των συλλόγων.

Καλούμε όλους τους φοιτητές, είτε ψήφισαν στις εκλογές είτε όχι, να πλαισιώσουν τους συλλόγους τους και τις γενικές συνελεύσεις, να ξεπεράσουν το κλίμα αδράνειας και υποταγής. Να βάλουν τους φοιτητικούς αγώνες ξανά στο προσκήνιο. 



Σχόλια