Συλλήψεις και ΜΑΤ στην Ιερισσό

Πηγή: Αντίσταση στις Γειτονιές!


Συνεχίζεται το όργιο καταστολής στη Χαλκιδική. Νωρίτερα πέντε κάτοικοι Ιερισσού και Μεγάλης Παναγίας είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό με συνοδεία 6 κλούβες ΜΑΤ και 7-8 αστυνομικά αυτοκίνητα για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους. Οι κλούβες σταμάτησαν στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι.
Στο χωριό χτυπήσανε οι καμπάνες και οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Αστυνομίας.
Η απάντηση της κυβέρνησης είναι τα ΜΑΤ και το ξύλο.
Αντιγράφουμε χαρακτηριστικά από το ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ:

Αυτή τη στιγμή στην Ιερισσό τα ΜΑΤ "καίνε" την Ιερισσό!!! Χάθηκε κάθε έννοια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Καπνογόνα και χημικά έριξαν λιπόθυμους μαθητές και γέρους!
-ΝΤΡΟΠΗ - ΝΤΡΟΠΗ! Να ξεσηκωθεί όλη Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!
Πάνω από δέκα διμοιρίες ΜΑΤ και 20 αυτοκίνητα της ασφάλειας κατέλαβαν το χωριό!
Οπλισμένοι σαν αστακοί τα ΜΑΤ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ την ΙΕΡΙΣΣΟ!
-Αυτή είναι ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!


Οι φωτογραφίες είναι από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων:  
  
BEvizRxCAAEwxFL BEvhS2xCIAAz1FE-1 BEvhDu6CMAAxgaB

Συνεχής ενημέρωση από το alterthess:

12.04: Ιερισσός τώρα: Οι φωτογραφίες από το twitter της @katerinaelikaki

12.03: Δακρυγόνο στο κεφάλι μαθητή μέσα στο σχολείο καταγγέλει ο Τ. Παπαγεωργίου, κάτοικος, της περιοχής στο ΣΚΑΙ.
11.57: "Τα παιδιά είναι τρομοκρατημένα" δήλωσε στο ΣΚΑΙ μαθήτρια. "Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε" τόνισε. "Τα μάτια μας πρήστηκαν" ανέφερε. "Αυτή την στιγμή συμμαθήτρια μου βρίσκονται με οξυγόνο μέσα στο σχολείο" τόνισε.
11.53: Απελευθερώθηκε η πορτα του σχολείου από ΜΑΤ. Τα παιδιά βγήκαν από το σχολείο σε αποπνικτική ατμόσφαιρα ενώ οι εκπαιδευτικοί κάναν απέλπιδες προσπάθειες να τα προστατέψουν. Στο σχολείο παιδιά που λιποθύμησαν με οξυγόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ μπήκε για έρευνα σε σπιτι προσαχθεντα ενώ οι 6 προσαχθέντες- απαχθεντες φέρονται να κρατούνται σε λεωφορεια προκειμένου  να κάνουν έρευνες στα σπίτια.
11.47: Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ μίλησε ο  ο πρώην Δήμαρχος Σταγείρων κ. Βλαχόπουλος για το τι γίνεται τώρα στην Ιερισσό. "Δακρυγόνα τώρα στην Ιερισσό ακόμα και μέσα στο σχολείο" ανέφερε. "Εγώ εκλέχθηκα με το ΠΑΣΟΚ κ. Μπεγλίτη δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ" τόνισε. “Τα ΜΑΤ είναι ξένες δυνάμεις” τόνισε.
11.27: Χρήση δακρυγόνων κάνουν τα ΜΑΤ στην Ιερισσό ακόμη και μέσα στο σχολείο του χωριού. Οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές προκειμένου να διαλύσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα των δακρυγόνων και να προστατευτούν από τα ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την στιγμή στην Ιερισσό βρίσκονται 6 κλούβες των ΜΑΤ και 3 εισαγγελείς.

Σχόλια