ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΥΣ!


Οι ιμπεριαλιστές με τους πολέμους τους για το άνοιγμα σε νέες αγορές και την αύξηση των κερδών τους, η επέλαση αυτών των φονιάδων που στο διάβα τους σπέρνουν το αίμα, τη δυστυχία, την πείνα και την εξαθλίωση, η αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλλουν σε εξαρτημένες χώρες σαν και τη δικιά μας, είναι η αιτία της μετανάστευσης.  Αυτοί οδηγούν τόσο κόσμο να αναζητά ένα καλύτερο αύριο σε άλλες χώρες.

  Ταυτόχρονα το ντόπιο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις «έτριβαν τα χέρια τους»! Χρησιμοποίησαν τόσο κόσμο σαν αντικείμενα, με μισθούς πείνας και χωρίς ασφάλιση για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Και δεν έμειναν μόνον εκεί. Τους χρησιμοποίησαν όταν έπρεπε να σπάσουν το Άσυλο αλλά και όταν έπρεπε να βρεθεί κάποιος «υπεύθυνος» για την ανεργία και τους χαμηλούς μισθούς που επέβαλλαν κυβέρνησης-τρόικα. Έσπειραν την ξενοφοβία και το ρατσισμό για να τους διαχωρίσουν απ’τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Και αμόλησαν  το μαντρόσκυλό τους, τη Χ.Α., για να τους ενισχύσει με τις φασιστικές και δολοφονικές πρακτικές της βοηθώντας στη διασφάλιση της ευημερίας ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.


  Το χτύπημα στους μετανάστες λοιπόν δεν είναι τυχαίο. Δεν έγινε επειδή έχουν άλλο χρώμα, γλώσσα ή θρησκεία. Το χτύπημα στους μετανάστες είναι ταξικό! Αυτή η αντιμεταναστευτική πολιτική τους με τα πογκρόμ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (δηλώσεις Δένδια για Κακκαβιά) έχει σαν στόχο να αποπροσανατολίσει το λαό, τη νεολαία και την εργατική τάξη απ’τον πραγματικό υπεύθυνο για τη φτώχεια, την πείνα και την ανεργία. Για να ξεχωρίσει τους ντόπιους απ’τους ξένους εργάτες. Να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα, να μην αντιστέκονται και να μη διεκδικούν συλλογικά.

  Οι εργαζόμενοι, οι μετανάστες, ο λαός και η νεολαία, βρίσκονται αυτήν την περίοδο ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες της ολομέτωπης επίθεσης του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού. Απ’τη μια το τσάκισμα των μισθών, η εκτόξευση της ανεργίας, η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (κάτι που ετοιμάζουν για την περιοχή μας στο Πωγώνι) , σύγχρονων δηλαδή δουλοπάζαρων με εργαζόμενους έρμαια στις «ορέξεις» των αφεντικών, το σχέδιο «Αθηνά» και το χτύπημα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, η φτώχεια, η εξαθλίωση.

  Απ’την άλλη η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής με τις επιστρατεύσεις των απεργιών και την καταπάτηση του Ασύλου (πχ .ΑΣΟΕΕ), με την όξυνση της κρατικής καταστολής και της τρομοκρατίας. Ενώ καθημερινή πλέον και ανενόχλητη είναι η δολοφονική δράση φασιστικών οργανώσεων ενάντια σε μετανάστες. Την ίδια μάλιστα περίοδο που εκτός από το παρακράτος, τους κυνηγά και το κράτος με επιχειρήσεις σκούπα και με τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης.  

  Απέναντι σε όλο αυτό, στην επέλαση των ιμπεριαλιστών-φονιάδων, στη δολοφονική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, στο ρατσισμό και το φασισμό, φραγμό μπορεί να βάλει μόνο  ένα μαζικό και μαχητικό εργατικό-λαϊκό κίνημα που θα παλεύει για τις ανάγκες του. Με τους ξένους και ντόπιους εργάτες ενωμένους σαν μια γροθιά και τη νεολαία στο πλευρό τους, για κοινές μάχες για το δικαίωμα στη δουλειά, στο ψωμί, στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, στις λαϊκές ελευθερίες.

  • Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών
  • Κάτω τα χέρια απ’τους μετανάστες, ίσα δικαιώματα σε όλους τους εργάτες
  • Κάτω τα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και η κρατική τρομοκρατία



Σχόλια