ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Είναι πλέον φανερό πως οι εξελίξεις τρέχουν και τάζουν τα χειρότερα για το λαό και τη νεολαία. Το σκηνικό της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας χαρακτηρίζει πλέον τη σημερινή πραγματικότητα, όπως διαγράφεται από την ανευ προηγουμένου ταξική επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη και στο λαό. Στόχος τους είναι να μας γυρίσουν εκατοντάδες χρόνια πίσω από πλευράς δικαιωμάτων και κατακτήσεων για να μπορεί το κεφάλαιο να κερδοφορεί ανεμποδιστα. Για να μπορέσουν να περάσουν τα σχέδια τους και να εφαρμόσουν τα μνημόνια της υποδούλωσης, που επιβάλλονται από τους εκπροσώπους του ντόπιου κεφαλαίου, την τρικομματική κυβέρνηση και τους ξένους δυνάστες  και τους μηχανισμούς τους (Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ.). Έχουν βαλθεί να καταπνίξουν οποιαδήποτε λαική αντίσταση, να φιμώσουν οποιαδήποτε αγωνιστική φωνή και να εκφοβίσουν το λαό, που έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να οργανώνεται και να κατεβαίνει μαζικά στους δρόμους. 

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται όλο το ντελίριο τρομοκρατίας που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, αλλά και οι επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής σε μεγάλες διαδηλώσεις (έως και η απαγόρευση τους) , το βίαιο σπάσιμο απεργιών  από τα ΜΑΤ(βλέπε χαλυβουργία και εργολαβικούς του Α.Π.Θ.), οι αλλεπάλληλες καταπατήσεις ασύλου όπως στο Α.Π.Θ. και στην ΑΣΟΕΕ, η εισβολή σε στέκια και καταλήψεις, οι συλλήψεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και η στοχοποίηση αγωνιστών. Το κράτος και οι μηχανισμοί του προσπαθούν να δείξουν τα «δόντια» τους σε όποιον αντιστέκεται, και στο στόχαστρο είναι οποιαδήποτε εστία και δομή οργάνωσης του εργατικού, λαικού κινήματος.

Είναι ολοφάνερη πλέον μια διαδικασία φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής  για να μπορέσει το κεφάλαιο και οι εκφράστες του να θωρακιστούν απέναντι στο λαικό κίνημα, ώστε να περάσουν ανεμπόδιστα την αντιλαική τους πολιτική. Μέσα στην κρίση και στο χάος που έχει επέλθει το ντόπιο πολιτικό σύστημα, οι εκφραστές του, γνωρίζοντας πως δεν έχουν πετύχει πλήρως τη νομιμοποίηση του λαου, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον κάνουν να λουφάξει, για να δώσουν και τα διαπιστευτήρια τους στους δυνάστες αυτού του τόπου (τρόικα, Ε.Ε.).  Γι’ αυτό το λόγο έχουν βαλθεί να ξεθεμελιώσουν οποιαδήποτε δημοκρατική ελευθερία , όπως  το άσυλο, μέσα από το οποίο μπορούμε ανεμπόδιστα να οργανώνουμε την πάλη μας, και να τσακίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια συλλογικού αγώνα και συνδικαλισμού. Θέλουν να ξεριζώσουν δηλαδή οποιοδήποτε αγκάθι- κατάκτηση τους κινήματος πληγιάζει αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

 Σε αυτό τον ταξικό πόλεμο που έχουν κυρήξει, φυσικά πιστό τους δεκανίκι είναι η Χρυσή Αυγή και  οποιαδήποτε φασιστική ομάδα έρχεται να κάνει τη «βρωμοδουλειά» του συστήματος. Όλα αυτά έχουν ως στόχο να διαιρέσουν την εργατική τάξη, να μας αποπροσανατολίσουν από τους υπαίτιους της κρίσης, να στραφούμε δηλαδή αντί στο κεφάλαιο και στους ιμπεριαλιστές που γεννουν τα καραβάνια των μεταναστών,  στους πιο εξαθλιωμένους και «κολασμένους» της γης. Όλες αυτές οι φασιστικές επιθέσεις επίσης εντάσσονται στη γενικότερη φασιστικοποίηση του κράτους , της δημόσιας και πολιτικής ζωής,  που θέλει να στρέφεται ενάντια σε οποιοδήποτε  αγωνιστή, αλλά και να λασπολογεί μέσα από «θεωρίες περί δυο άκρων» απέναντι σε αριστερούς αγωνιστές.

            Οι φοιτητές δε μένουμε αμέτοχοι στον πόλεμο που μας έχουν κυρήξει. Στην μηδενική ανοχή που είναι αποφασισμένο να δείξει το κράτος απέναντι σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, εμείς απαντάμε με μηδενική ανοχή απέναντι στην εκμετάλλευση και την καταστροφή των ζωών μας, με κανένα συμβιβασμό και συνδιαλλαγή απέναντι σε αυτή την βαρβαρότητα.  Παλεύουμε να σπάσουμε τον τρόμο και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας μέσα από τους συλλόγους μας και τα όργανα που μας έχει κληροδοτήσει το φοιτητικό κίνημα και στο πλευρό του μαζικού λαικού κινήματος.  Απέναντι στην τρομοκρατία και στην επιβολή του φόβου , προβάλλουμε τον μεγαλύτερο φόβο του συστήματος: τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα.  Απέναντι σε αυτούς που μας θέλουν φοβισμένους και διασπασμένους προβάλλουμε την ταξική αλληλεγγύη και την αλληλεγγύη σε όποιον αγωνιστή πέφτει στα χέρια του κράτους, της καταστολής και της φασιστικοποιήσης.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ . ΕΞΩ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.
  • ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ




Σχόλια