ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ: Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στο πτυχίο!


Σε τι φάση είμαστε.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι χτυπιούνται καθημερινά απ’την αντιλαϊκή επίθεση του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και της τρικομματικής κυβέρνησής τους. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί δρουν και τρομοκρατούν καθημερινά (καθημερινές προσαγωγές για εξακρίβωση στοιχείων στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, έφοδοι σε στέκια, χτυπήματα σε απεργίες-διαδηλώσεις- ΑΣΟΕΕ κτλ), ενώ ταυτόχρονα κάθε κατάκτηση του κινήματος (ωράριο, συντάξεις, μισθοί, επιδόματα κτλ) βρίσκεται στο στόχαστρο της επίθεσης.


Κυνήγι χαμένου θησαυρού ή μήπως καλύτερα… κλεμμένων κατακτήσεων;

Κατάκτηση του κινήματος αποτελεί και το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, γι’αυτό και θέλουν να το καταργήσουν. Πώς; Υψώνουν ταξικούς φραγμούς προκειμένου να φτιάξουν ένα πανεπιστήμιο για λίγους κι «εκλεκτούς».  Με πιο απλά λόγια: όποιος δεν έχει τα φράγκα να πληρώσει το φαΐ, το σπίτι, το βιβλίο, το αστικό, δεν θα μπορεί να σπουδάζει!


Το χτύπημα είναι ξεκάθαρο.

Η κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής είναι κομμάτι του αντιδραστικού νόμου πλαίσιο(νπ), του μνημονίου στην εκπαίδευση. Αποτελεί λοιπόν, καίριο χτύπημα για όλους τους φοιτητές μιας και έχει αποτελέσει για πολλούς, σημαντική βοήθεια για να πάρουν το πτυχίο τους. Όταν στην οικογένεια ενός φοιτητή δύσκολα τα φέρνουν βόλτα λόγω του μνημονίου και ταυτόχρονα τον εμποδίζουν να δώσει μαθήματα επί πτυχίω και παρατείνουν τον χρόνο φοίτησης, αυτό σημαίνει πως θέλουν να τον εμποδίσουν πάρει πτυχίο. Πως τα παιδιά των ανέργων και των μεροκαματιάρηδων δεν θα έχουν από εδώ και πέρα το δικαίωμα στις σπουδές!
Και σιγά-σιγά θα έρθουν κι άλλα κομμάτια του νόμου. Διαγραφές φοιτητών, δίδακτρα, λιγότερα δωμάτια στις εστίες κτλ έτσι ώστε φοιτητές από άλλες πόλεις, ή που εργάζονται ή ακόμη-ακόμη και αυτοί από μικρότερα έτη που τους πιάνει το όριο σπουδών (…ακόμη μια πτυχή του νπ) θα εμποδίζονται να τελειώσουν!


Εχθροί και ψεύτικοι « φίλοι»…

Η ξενόδουλη κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ),  προκειμένου να εκπληρωθούν οι προσταγές των ιμπεριαλιστών αφεντάδων τους (ΕΕ-ΗΠΑ), έχουν τους δικούς τους για να βάζουν πλάτη και να περνάει η αντιλαϊκή πολιτική τους, χωρίς καμιά αντίσταση. Απ’τη μια το τμήμα των καθηγητάδων, απ’το οποίο περνάνε και εφαρμόζονται όλοι οι νόμοι της εκπαιδευτικής αντι-μεταρρύθμισης και απ’την άλλη οι ΔΑΠίτες, που σαν καλοπληρωμένοι κυβερνητικοί υπάλληλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να υποσκάπτουν και να τσακίζουν την οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης  του φοιτητικού κινήματος. Και οι δυο εντελώς χυδαία, βοήθησαν την κυβέρνηση σ’αυτήν την κατεύθυνση.

Οι καθηγητές επέλεξαν να αποφασίσουν να μη δοθεί η πτυχιακή εξεταστική ενώ οι ΔΑΠίτες , σαν γνήσια παιδιά του Σαμαρά, έκρυψαν απ’΄το σύλλογο αυτήν την αντιδραστική επιλογή και καταψήφισαν στο ΔΣ την πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων για Γενική Συνέλευση. Η δικαιολογία τους;  Πως θα πρέπει να σταλθεί χαρτί στο τμήμα των καθηγητών, να περιμένουμε τι θα αποφασίσουν – άσχετα βέβαια το ότι γνώριζαν τις προθέσεις τους για την κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής- και αν η απόφασή τους είναι αρνητική, τότε να καλεστεί ΓΣ για την επόμενη βδομάδα, δηλαδή την πρώτη εβδομάδα της εξεταστικής!! Φιμώνοντας στην ουσία τον σύλλογο αποθεώνοντας τα συνδιοικητικά όργανα και εμποδίζοντας τον να συζητήσει και να αγωνιστεί. Άξιος ο μισθός τους. Τρέμουν όμως αυτό που έχει γίνει (και θα ξαναγίνει) μέσα σπό τις ΓΣ. Την οργάνωση του αγώνα και τη μαζική και ανυποχώρητη νικηφόρα αντίσταση των φοιτητών!


Μ’ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! – ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΣ!


Αυτοί που χτυπιούνται από κοινό εχθρό, το κυριότερο που πρέπει να κάνουν είναι να βρεθούν, να συζητήσουν να οργανώσουν τον αγώνα και τη διεκδίκησή τους.
Και ως Αγωνιστικές Κινήσεις έχουμε ξεκάθαρο πως ο αγώνας δίνεται χωρίς καμιά συνεννόηση και κανένα ντιλάρισμα με αυτούς που προωθούν την επίθεση. Ενάντια στους δήθεν αντιπροσώπους στη συνδιοίκητική φάκα, αλλά  μέσα στα όργανά μας, τις Γενικές Συνελεύσεις. Ενάντια σε κάθε τσιράκι της κυβέρνησης και των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και των μηχανισμών τους (ΔΝΤ, ΕΕ-ΕΚΤ), παλεύοντας ταυτόχρονα στο πλευρό των γονιών μας, του λαού για την ανατροπή των μνημονίων. Μόνο μέσα από μαζικούς, οργανωμένους κι ανυποχώρητους αγώνες μπορούμε να νικήσουμε. Να διεκδικήσουμε όλα όσα θέλουν να μας στερήσουν.



ΝΑ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ! 

ΝΑ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ!


Αγωνιστικές Κινήσεις Οικονομικού

Σχόλια