Για το συλλαλητήριο της Τρίτης


Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα το απόγευμα της Τρίτης 29 Γενάρη ενάντια στη βάρβαρη επίθεση και την τρομοκράτηση λαού και νεολαίας που μεγαλύτερη ένταση  προωθεί το τελευταίο διάστημα το σύστημα της εξαθλίωσης. 

Στην πορεία συμμετείχαν και οι Αγωνιστικές Κινήσεις με δικό τους διακριτό μπλοκ, συνθήματα και προκήρυξη.






 Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς, με τους αγώνες μας!

Ενάντια στην πολιτική της ανεργίας, της εξάρτησης, της φτώχεια, της καταστολής και κόντρα στις αυταπάτες της συνδιαχείρισης,  με εμπιστοσύνη όμως στις δυνάμεις και στους αγώνες τους, οι λαϊκές μάζες πρέπει να ξαναβαδίσουν στο δρόμο της αντίστασης, του αγώνα, της διεκδίκησης. Για να ανατραπεί ο κοινωνικός και εργασιακός μεσαίωνα που επιβάλει η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.






Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δύο σχόλια, προβληματισμοί και σκέψεις ... με βάση τα τελευταία

Χωρίς να θέλω να πλέκω το εγκώμιο κανενός, οι Αγωνιστικές Κινήσεις έχουν κάθε φορά σημαντική συνεισφορά στο δρόμο και τα συλλαλητήρια.Είναι καθήκον τους εξάλλου αφού απορρέει από την τοποθέτησή τους.Αυτή που αφορά την πηγή των προβλημάτων της νεολαίας (σπουδάζουσας και μη) καθώς και όλου του λαού.Αυτή που δίνει την δική τους πρόταση στη νεολαία ως απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου.
Το σχόλιο αυτό το κάνω με αφορμή τα τελευταία όργια καταστολής από το σύστημα.
Η συνέχεια και το βάθεμα της κρίσης που περνά το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα και η θέληση του εδώ και καιρό να επαναπροσδιορίσει τις ταξικές σχέσεις (ρεβάνς)έχει ως επακόλουθο και τα τελευταία γεγονότα... Εκτός από τα αντιλαϊκά μέτρα θέλει όπως είναι λογικό να καταστείλει ότι έχει σχέση με την Αντίσταση του λαού μας.Έτσι εξηγούνται κατά την άποψη μου ''φαινόμενα'' : από την καθηγητική αυθαιρεσία στο Π.Ι. μέχρι το χτύπημα στο ΠΑΜΕ, το μετρό και όλα τα υπόλοιπα...
Η στάση λοιπόν κάθε αγωνιστή και κάθε συλλογικότητας που αναφέρεται στο κίνημα οφείλει να είναι Η ΜΕΓΙΣΤΗ δυνατή συνεισφορά στη συγκρότηση του κινήματος που θα αντιστέκεται και θα έχει συγκεκριμένα ΠΟΛΙΤΙΚΑ χαρακτηριστικά.
Και όπως λέει και το τραγούδι '' με τον καιρό να ναι κόντρα έχεις τιμή σαν πετάς''...
Όσο δύσκολο και να είναι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από το δρόμο...
Πέρα δηλαδή από την οργάνωση σε κάθε χώρο που σπουδάζει, δουλεύει και ζει ο λαός και η νεολαία καθώς και τη διαρκή πολιτικοποίησή του η οποία γίνεται όλο και πιο απαραίτητη-αναγκαία όσο οξύνεται η πάλη.
Τέλος, σε αυτή την πορεία δε θα μπορούσε (πάντα κατά την άποψή μου) να απουσιάζει η πολιτική κριτική απέναντι σε θέσεις και στη στάση των άλλων δυνάμεων είτε στα πλαίσια κοινής δράσης είτε όχι, αλλά πάντα μέσα και ''φόρα παρτίδα που λέμε'' στους φοιτητές... Είναι και αυτό αναγκαίο για να ξεδιαλύνονται στα μάτια των φοιτητών και στην πράξη όλες οι απόψεις.(οι οποίες εκτός των άλλων οφείλουν σήμερα να είναι πολιτικές και σοβαρές απέναντι στο λαό εκτός και αν δεν έχουν πάρει πρέφα ότι ο λαός μας δε γουστάρει κορόιδεμα και παιχνίδια αλλά αναζητά ΛΥΣΗ)

Καλή συνέχεια συναγωνιστές με όλο και μεγαλύτερα και πιο δυνατά μπλοκ

Λ.Μ.

Υ.Γ. Σε σχέση με τα πολιτικά χαρακτηριστικά να πω όσο πιο σύντομα γίνεται ότι συμφωνώ με την ανάλυση των Αγωνιστικών Κινήσεων για τη χώρα,(την ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ) την επίθεση και φυσικά το Πανεπιστήμιο καθώς και την άποψη για την Αντίσταση,για τη Συνδιοίκηση, για την Ανατροπή όλων των νόμων της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης, την Πάλη για Δ.Δ. Παιδεία και τέλος την απαραίτητη σύνδεση του Φ.Κ. με την εργατική τάξη και το λαό...