ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ!


Οι εργαζόμενοι του μετρό δίνουν εδώ και πάνω από μια βδομάδα ένα μεγαλειώδη αγώνα. Έναν αγώνα δίκαιο, ενάντια στη μείωση των μισθών τους και το ξεπούλημα των μέσων μαζικής μεταφοράς, για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και των κατακτήσεών τους. Παλεύουν ενάντια στα σχέδια της συγκυβέρνησης, η οποία ως πιστός υπηρέτης του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, θέλει να τους καταδικάσει σε μια ζωή φτώχειας και εξαθλίωσης. Διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα, υπερασπίζονται την ίδια τους τη ζωή, όπως και αυτή των οικογενειών τους, από τα αρπαχτικά συμφέροντα του κόσμου της εκμετάλλευσης.

Απέναντι σε αυτόν τον αγώνα έχει ξεδιπλωθεί τις τελευταίες μέρες μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση κατασυκοφάντησης και λασπολογίας από το σύνολο των εκπροσώπων του συστήματος, την κυβέρνηση και τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ. Και τι δεν ακούσαμε! Για τους υψηλά αμειβόμενους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους «παχυλούς» μισθούς που απολαμβάνουν. Για τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά, παρόλο που απεργούν (τί άλλο θα σκεφτούν;). Για την ταλαιπωρία που έχει προκληθεί στο «επιβατικό κοινό». Αυτοί που με τις πολιτικές τους καταργούν δρομολόγια και γραμμές, αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων και ξεπουλάνε το δίκτυο συγκοινωνιών κόπτονται ξαφνικά για τις μετακινήσεις μας!

Οι προθέσεις τους είναι ξεκάθαρες! Θέλουν να στρέψουν τον υπόλοιπο λαό ενάντια στους απεργούς, θέλουν να μας διαιρέσουν και να μας βάλουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και πιο προκλητικοί. Η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη τους κήρυξε την απεργία παράνομη και καταχρηστική! Έφτασαν να απειλούν τους αγωνιστές με απολύσεις, ενώ ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν και στο φασιστικού τύπου μέτρο της επιστράτευσης! Κάτι το οποίο δεν είναι παρά το φυσικό επακόλουθο της καθημερινής περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και της εντεινόμενης φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, από ένα σύστημα που θέλει το λαό στη γωνία για να συνεχίσει να εξαπολύει ανενόχλητο την αντιδραστική του επίθεση στις κατακτήσεις μας.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλλουν το μέτρο της επιστράτευσης και καλούν και κάθε νεολαίο να το καταδικάσει. Η αγώνας των εργαζομένων του μετρό είναι υπόθεση όλων μας! Είναι ένας αγώνας ενάντια στην πολιτική που προωθεί η συγκυβέρνηση, με τις υποδείξεις των ιμπεριαλιστικών αφεντικών της σε Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. Ενάντια, δηλαδή, στην ίδια πολιτική που μας στερεί το δικαίωμα στις σπουδές και φτωχαίνει τις οικογένειές μας. Μια νίκη των εργαζομένων θα σημάνει μια αντίστοιχη ήττα για τις δυνάμεις της επίθεσης! Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο πλευρό τους και να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας!




Σχόλια