ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΜΑΣ!


ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ 
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ!


Βλέποντας το πρόγραμμα της εξεταστικής καταλαβαίνεις ότι απουσιάζει το κομμάτι της πτυχιακής εξεταστικής. Το δικαίωμα της πτυχιακής εξεταστικής, δίνει τη δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να δώσουν όλα τα χρωστούμενα μαθήματά τους ανεξαρτήτως εξαμήνου για την απόκτηση του πτυχίου τους.


Μέσα στο κατάπτυστο νόμο πλαίσιο, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2011 (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), υπήρχε και η κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής. Ωστόσο, ο νυν υπουργός Παιδείας, φοβούμενος αντιδράσεις των φοιτητών, επανέφερε, μόνο για αυτή την εξεταστική, την πτυχιακή, συνεχίζοντας όμως την προώθηση του υπόλοιπου νόμου που εισάγει εντονότερους ταξικούς φραγμούς στο Πανεπιστήμιο.


Στη σχολή μας όμως οι “καλοί” καθηγητές μας, δρώντας με την αντιδραστική κατεύθυνση του συστήματος, αρνούνται να δώσουν πρόγραμμα για να εξεταστούν οι επί πτυχίω φοιτητές. Βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν έτσι, όχι μόνο με την “αγγαρεία” της διόρθωσης των γραπτών και των μαζικών κοψιμάτων που είδαμε στις προηγούμενες εξεταστικές, αλλά και στερώντας σε πολλά παιδιά την ευκαιρία να πάρουμε το πτυχίο μας και να βγούμε στην "αγορά ανεργίας", και τουλάχιστον να γυρίσουμε στις πόλεις μας, μην επιβαρύνοντας άλλο τους ήδη φορτωμένους με έξοδα γονείς μας, που η ίδια πολιτική φέρνει τα τελευταία χρόνια σε οριακό σημείο την επιβίωση.


Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος.

Να δυσκολέψουν τις σπουδές μας. Να μας στερήσουν το δικαίωμα στο πτυχίο. Να μας πετάξουν απ'το πανεπιστήμιο έρμαια στις ορέξεις των αφεντικών, την ανεργία, την κατάθλιψη, την εξαθλίωση. Κυρίως σε εμάς, τα παιδιά των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων.


Σε όλο αυτό το πλαίσιο κινούνται οι διαγραφές φοιτητών στα ν+2 χρόνια, η κατάργηση του δωρεάν συγγράμματος-της δωρεάν σίτισης-στέγασης, οι συγχωνεύσεις σχολών και οι φήμες περί διδάκτρων, και γενικά όλα όσα περιλαμβάνει ο νόμος πλαίσιο. Αλλά και η έντονη εντατικοποίηση και σχολειοποίηση που παρατηρείται στη σχολή μας το τελευταίο διάστημα με παρουσίες(!!), προόδους και... “homework”.


Οι φοιτητές πρέπει να μαζευτούμε και να κινηθούμε αποφασιστικά για να διεκδικήσουμε την πτυχιακή μας εξεταστική.


Να καλεστεί άμεσα Διοικητικό Συμβούλιο για να καλέσει σε έκτακτη Γενική Συνέλευση και οι φοιτητές να πάρουμε αγωνιστική απόφαση ενάντια σε αυτούς που προσπαθούν να μας στερήσουν το δικαίωμά μας να σπουδάζουμε και να πάρουμε το πτυχίο μας!


Το ζήτημα αφορά όλους τους φοιτητές. Πρέπει να δώσουμε άμεση απάντηση! Μαζική! Να απαιτήσουμε το δικαίωμά μας στις σπουδές, στο πτυχίο, στη δουλειά, στη ζωή την ίδια!


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ!

Αγωνιστικές Κινήσεις Οικονομικού

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σημαντικό που αναδεικνύεται αυτό το ζήτημα την ώρα και τη στιγμή που στα πανεπιστήμια υπάρχει νηνεμία και δε κουνιέται φύλλο. Την ώρα και τη στιγμή που ετοιμάζονται να εφαρμόσουν όλο το νόμο που θα μας καταργήσει βιβλία-σίτιση-στέγαση –σπουδές και η υπόλοιπη αριστερά το μόνο που κάνει είναι είτε να βλέπει εκλογές είτε να αναδεικνύει ζητήματα τύπου 19 γενάρη.
Ελπίζω οι προσπάθειές σας να αποδώσουν και να κερδίσετε την εξεταστική σας!
Μ΄ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ !