Κίνημα αντίστασης και ανατροπής ή βαρβαρότητα;



Συμφοιτητές-συμφοιτήτριες,

Γίνεται φανερό, πιο έντονα, σε όλο και περισσότερους από εμάς, πως η δυνατότητα να σπουδάσουμε χάνεται με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς. Μας πετάνε έξω από τις εστίες, στις οποίες ήδη πληρώναμε νοίκι, μιλάνε για δίδακτρα, κατάργηση του δωρεάν βιβλίου, διαγραφές, την ώρα που η ακρίβεια  θερίζει και οι μειώσεις στο μηνιάτικο είναι εξοντωτικές.

Στις οικογένειές μας, τα αδέλφια μας αδυνατούν να πληρώσουν φροντιστήρια και να μπουν σε σχολές, μιας και το 1/3 (150 σχολές) οδηγούνται σε κλείσιμο. Μειώσεις μισθών, ανεργία, χαράτσια, μας φέρνουν στο όριο και η κατάσταση στους νέους εργαζόμενους, εφιαλτική.

Οι ταξικοί φραγμοί στο πανεπιστήμιο, το όποιο με το νέο νόμο-πλαίσιο γίνεται για λίγους κι εκλεκτούς, είναι τμήμα της ολομέτωπης επίθεσης, που τα τελευταία δυο χρόνια εκφράζεται με τα μνημόνια, σε δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας.
Οι νέοι πολιτικοί διαχειριστές (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜ.ΑΡ) συνεχίζουν στη ρότα των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, με τις ωμές εντολές ΕΕ-ΔΝΤ. Οι ευρωπαίοι και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και η ντόπια εξαρτημένη αστική τάξη στις διαταγές τους, φέρνουν κοινωνικό-εργασιακό μεσαίωνα και φτωχοποιούν τεράστια κομμάτια του πληθυσμού.
                                 
Η υποταγή στη βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος!

Τα συμφέροντα του φοιτητή, του εργάτη, του εργαζομένου, του λαού συνολικά, είναι υπόθεση κινήματος και ταξικών αγώνων. Είναι ζήτημα αναμέτρησης με τις δυνάμεις που επιτίθενται. Είναι λοιπόν μονόδρομος  η οργάνωση, η αντίσταση, η ανατροπή, η άρνηση της υποταγής και της συνδιαλλαγής.

Άρνηση υποταγής στο μονόδρομο ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ, στο σύστημα, τις κυβερνήσεις του, τα κόμματα του και τα φασιστικά μορφώματά του. Άρνηση υποταγής και στους φορείς του συστήματος στα πανεπιστήμια, τους πρυτάνεις και τους μεγαλοκαθηγητάδες αλλά και τις συστημικές παρατάξεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ.

Το κίνημα αντίστασης που απαιτείται, δεν χτίζεται με την ¨υπεύθυνη αντιπολίτευση¨ του ΣΥΡΙΖΑ, τις ¨διαπραγματεύσεις¨ με τους δυνάστες του λαού και την υποταγή στην ΕΕ.

Κίνημα αντίστασης δε χτίζεται με τις αυταπάτες που σπέρνει το ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων με προτάσεις νόμου στη βουλή. Ούτε και με υποταγή των διαδικασιών του φ.συλλόγου στις κομματικές επιδιώξεις ΚΝΕ-ΜΑΣ. Η ΚΝΕ εννοεί αγώνα την κομματική κινητοποίηση μακριά και έξω από τις μάζες, το λαό. Για το λόγο αυτό αποχωρεί από τις γενικές συνελεύσεις και στήνει από δίπλα δικά της παραμάγαζα, προβοκάρει το κίνημα του περσινού Σεπτέμβρη εναντία στο νέο νόμο μιλώντας για αναποτελεσματικούς αγώνες και πάλη για τη μη εφαρμογή του στην πράξη, καλεί όλο τον καιρό πέρσι σε εκλογές και ψήφο στο ΚΚΕ.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις έχουν ξεκάθαρο ότι υποκείμενο της πάλης του φοιτητικού κινήματος είναι οι φοιτητές και παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις να ξαναζωντανέψουν οι διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων, για να οικοδομηθεί ένα οργανωμένο, μαζικό, ανεξάρτητο φοιτητικό κίνημα, που θα παλεύει στο πλευρό του λαού, για το σταμάτημα της επίθεσης.

Για σπουδές, δουλεία, ελευθέριες, ζωή, ανεξαρτησία.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σχόλια