Αθήνα: Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Ιατρικής για τη φασιστική επίθεση στη Γενική Συνέλευση

Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει σε κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο η επίθεση φασιστών-μπράβων, εν μέσω της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, με την προτροπή και ανάμειξη της Νέας Προοπτικής. Οι φασίστες προκάλεσαν και στοχοποίησαν προσωπικά μέλη της ΕΑΑΚ και του Συλλόγου, με παραπάνω από φανερή την πρόθεση –αυτών και των εντολέων τους- να διαλύσουν τη δημοκρατική διαδικασία της Συνέλευσης.

Σε καιρούς άγριας επίθεσης στα δικαιώματα του κόσμου της δουλειάς από το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, τη στιγμή που ετοιμάζεται η πλήρης ισοπέδωση κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης με το νόμο-πλαίσιο και την εφαρμογή του στις σχολές, η δράση τέτοιων ομάδων ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ εξυπηρετεί: την τρομοκράτηση του λαού και της νεολαίας και την απομάκρυνσή τους από κάθε σκέψη για αντίσταση και συλλογικό αγώνα απέναντι στο μαύρο μέλλον που μας επιφυλάσσουν.  Εντάσσονται στα ευρύτερα πλαίσια του εκφασισμού της κοινωνικής και πολιτικής ζωής που προωθείται από το σύστημα της εκμετάλλευσης και το επίσημο κράτος, όπως αυτή εκφράζεται με την κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τη δολοφονική καταστολή στις διαδηλώσεις, τα σχέδια για την απαγόρευση των πορειών, αλλά και τη δράση και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της φασιστοσυμμορίας της Χρυσής Αυγής, της πιο μαύρης και αποκρουστικής εφεδρείας του συστήματος απέναντι στους λαϊκούς αγώνες.

Όταν, μάλιστα, όλα αυτά συνέβησαν στο χώρο του Ασύλου και κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, τότε ο καθένας καταλαβαίνει ότι πρόκειται για απροκάλυπτη στοχοποίηση του φοιτητικού κινήματος και των συλλογικών του διαδικασιών. Αποτελεί πρόκληση απέναντι στο Σύλλογό μας!
Η Νέα Προοπτική είναι η πρώτη δύναμη εκλογικά στη σχολή μας και το απόλυτα ακριβές συνώνυμο της διαπλοκής και των ρουσφετιών με το καθηγητικό κατεστημένο. Μαζί με τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ προλειαίνουν το έδαφος τόσο καιρό για την εφαρμογή των αντιδραστικών και αντιφοιτητικών πολιτικών του συστήματος μέσα στη σχολή. Η συμμετοχή μελών της στη τραμπούκικη επίθεση θέτει πλέον εκ των πραγμάτων ζήτημα για τη διαγραφή των συγκεκριμένων από το Σύλλογο. 


Φασιστικές απόψεις και πρακτικές δεν έχουν θέση μέσα στους Συλλόγους! Οι φοιτητές ιατρικής πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που με το μανδύα του  «ανεξάρτητου» εκφράζουν ό, τι πιο απεχθές και αντιδραστικό μέσα στη σχολή.
Δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν και δεν πρόκειται να κάμψουν τη διάθεσή μας για αγώνα. Αντίθετα μας πεισμώνουν και μας εξοργίζουν!


Όλοι στη νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Πέμπτη 11/10!

Αγωνιστικές Κινήσεις Ιατρικής

Σχόλια