Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ
Συνάδελφοι,

          Η θρασύδειλη παρέμβαση των χρυσαυγιτών, των άθλιων συνεργατών του συστήματος, των λαομίσητων φασιστών, στους τοίχους της σχολής μας και το πανό των Αγωνιστικών Κινήσεων αποτελεί προσπάθεια των καθαρμάτων, να βάλουν πόδι στο πανεπιστήμιο. Σημείο των καιρών. Η πολιτική των αντιμεταναστευτικών-φασιστικών πογκρόμ (Ξένιος Δίας), της τρομοκρατίας και της καταστολής του φοιτητικού κινήματος, των τραμπουκισμών του παρακράτους, δεν έρχεται απ' το πουθενά. Είναι αναγκαία για το κεφάλαιο ώστε να αντιμετωπίσει-κάμψει-αποπροσανατολίσει τη λαϊκή πάλη. Την αντίσταση ενάντια στην ευρεία και βίαιη φτωχοποίηση που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ. Είναι η ίδια η πολιτική του συστήματος, που από το σχολείο ακόμη, αλλά και με το νέο νόμο πλαίσιο ορθώνει ταξικούς φραγμούς στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, πετώντας τα έξω από την εκπαίδευση και στέλνοντάς τα στον εργασιακό μεσαίωνα. Παλεύοντας εναντία σε αυτήν την πολιτική, ο λαός και η νεολαία εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους με μαζικές απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις όλο το προηγούμενο διάστημα.
    Ο λόγος της Χ.Α. έχει δήθεν «αντισυστημικά» στοιχεία, όπως την αγωνία για το μέλλον της νεολαίας που συντρίβεται από τα μνημόνια. Κεντρικό στοιχείο της νεοφασιστικής προπαγάνδας είναι η 
εκδίωξη των μεταναστών και κάθε ξένου. Χαρακτηριστικές είναι οι φασιστικές επιθέσεις σε καταυλισμούς μεταναστών από συμμορίες χρυσαυγιτών και λαϊκές αγορές, με την ανοχή του κράτους και των κατασταλτικών του μηχανισμών. Αλλά και οι επιθέσεις σε ανθρώπους του αγώνα και στο λαό στις διαδηλώσεις, παρέα με τους μπάτσους.

Από τα παραπάνω φαίνεται πως η Χ.Α. ,δρώντας ως παρακράτος, παίζοντας το ρόλο του καλοθελητή προσφέρει τις υπηρεσίες της και με τις εντολές του κράτους προωθεί την πολιτική του συστήματος. Πολιτική η οποία διασπά το λαό και τους εργαζομένους για να μην εναντιώνονται στους δυνάστες τους, στρέφοντας τον ένα απέναντι στον άλλο, για να καταργήσει ευκολότερα τα εργασιακά τους δικαιώματα.

            Ένα δυνατό λαϊκό κίνημα που θα υπερασπίζεται και θα μάχεται για τα δικαιώματα του είναι το ζητούμενο. Πλάι του ένα φοιτητικό κίνημα ανεξάρτητο-οργανωμένο-αποφασιστικό κόντρα σους ταξικούς φραγμούς και τα μέτρα.  Ένα κίνημα που θα χτυπήσει το ρατσισμό και την εξαθλίωση στη ρίζα τους. Που θα πιάνει το νήμα των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος, θα βγάζει τα συμπεράσματά του, θα οργανώνεται, θα γίνεται πιο μαχητικό.

Θα μαθαίνει να αγωνίζεται, θα μαθαίνει να νικά!


  • Έξω οι φασίστες απ τις σχολές.
  • Όχι στα αντιμεταναστευτικά πογκρόμ. Κάτω τα χέρια απ' της γης τους κολασμένους.
  • Έξω  οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου.
  • Αγώνας για Σπουδές-Δουλειά-Ελευθερίες-Ανεξαρτησία.
  •  Πάλη στο πλευρό του λαού για το σταμάτημα της επίθεσης και την ανατροπή των μέτρων.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Ιστορικού-Αρχαιολογικού

Ιωαννίνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!