Για την χθεσινή αντιφασιστική πορεία

Χθες, Παρασκευή 8 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα το αντιφασιστικό συλλαλητήριο με αρκετά μεγάλη συμμετοχή από κόσμο.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις παρέμβηκαν με συγκροτημένο δικό τους μπλοκ και με συνθήματα που άνοιγαν τα ζητήματα της επίθεσης και του μεταναστευτικού και με πανό που είχε σύνθημα:”Οργάνωση-Αντίσταση-Πάλη μαζική, το φασισμό τσακίζουν Αγώνες Λαϊκοί.” 


Η πορεία ξεκίνησε από την Ακαδημία, πέρασε από την Πλατεία Πάργης και συνέχισε στην αγορά. Οταν η κεφαλή της πορείας μπήκε στην Ανεξαρτησίας για να οδηγήσει προς την κατάληψη Αντιβίωση, το μπλοκ  των Αγωνιστικών Κινήσεων έστριψε κόντρα σε “καπελωματικές” λογικές αλλά και με την άποψη πως η πορεία έχει στόχο την προπαγάνδιση και το άνοιγμα των ζητημάτων (επίθεση, μνημόνια, μεταναστευτικό, φασισμός) μέσα στην πόλη και πως το πέρασμα από την Αντιβίωση δε θα συνέβαλλε σε αυτό.




Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πω πω τα κωλοαναρχάκια καπελώσαν όλη την πορεία. Καλά που στις αγωνιστικές είναι όλα τα τζιμάνια μαζεμένα και δεν μασάνε απο κάτι τέτοια!!
Καταρχάς τέτοιο χαρακτηρισμοί μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Στο κίνημα δεν υπάρχει ο "μαλάκας" και ο "γαμάτος". Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και λογικές. Ο καθένας με τη δικιά του. Σε αυτό το επίπεδο γίνεται και η αντιπαράθεση αυτών των απόψεων ανοιχτά, σε διαδικασίες, στον κόσμο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μου αρέσουν ρε παιδιά αυτοί που γράφουν τα ειρωνικά τα σχόλια σε μπλογκς και φαίνονται ανώνυμοι. Είναι επαναστατική πράξη. Σα να πετάς πέτρα με κουκούλα. Αλλά ούτε κι εδώ στα ίσια. Φοβία και πίσω απ το πληκτρολόγιο. Είναι σαν όλους αυτούς που μπαίνουν στις πορείες σε μπλοκ ''ανένταχτων'', που στις συνελεύσεις πιέζουν να μην ξανανοιγουμε ''τελειωμένα'' θέματα και να προχωρήσουμε σε δράσεις, αυτούς που φώναζαν στις πλατείες έξω τα κόμματα και τους στρογγυλοκάθονταν στη μέση της πλατείας κομματάρες κρυφες και πάνω τα φασισταριά που πάλι λέγαν έξω τα κόμματα, αυτοί βέβαια ήξεραν καλά τι έκαναν. Ε λοιπόν ανώνυμε φίλε τζιμάνι ήρθε η ώρα να πας και στην κάλπη να κάνεις το ανένταχτο καθήκον σου. Ναι εκεί που όλοι μας ξέρουμε. Ψηφίστε ''ανενταχτα''!! Ευχύσου να βγει και κυβέρνηση. Κι άσε να είμαστε εμείς οι στρατευμένοι.
Θ.Ε.