ΑΠΘ: Ποιός φοβάται την πολιτική αντιπαράθεση;


Την Πέμπτη 7/6


Παρασκευή 8/6


Σχεδόν μια εβδομάδα τώρα, αφότου βγήκε η ανακοίνωσή μας για τη συγκρότηση του ΔΣ (ΔΕΣ: Το ΔΣ δεν είναι τσιφλίκι κανενός), αυτή η ανακοίνωση που μάλλον κάποιους τους πονάει, σκίζεται καθημερινά. Παρά την καταγγελία μας (βλ πρώτη φωτό) κανείς δεν πήρε φυσικά θέση πάνω στα ζητήματα που θέτουμε.

Με αποκορύφωμα εχθές, που 2 ώρες αφότου κολλήθηκε σε Α0, βρέθηκε πάλι σκισμένη και απο πάνω είχαν κολληθεί αφίσες του ΚΚΕ. Όταν ζητήθηκε ο λόγος από τα μέλη της ΚΝΕ, αφού έδωσαν διάφορες μπερδεμένες απαντήσεις του στυλ "εδώ είναι ο χώρος μας" (και εμεις να ρωτήσουμε από πότε, καθώς όλες τις προηγούμενες φορές που βάζαμε τα υλικά μας δεν υπήρχε πρόβλημα) που στην ερώτηση για ποιο λογο δεν μας ζήτησαν να την κατεβάσουμε -όπως κάνουμε εμείς με τα δικά τους- και τη σκίσανε, πηραμε την απάντηση ότι τελικα "την εσκισε μέλος της ΠΑΣΠ(!?)" το οποίο κατονομασαν κιόλας λες και είναι προσωπικό το ζήτημα. Τουλάχιστον εμείς αυτό καταλάβαμε. Καθώς συνεχίστηκε ο διαπληκτισμός, που γινόταν σε "μια ωραία ατμόσφαιρα", μας ενημέρωσε μέλος της ΚΝΕ ότι θα μας "στήσει στα 3 μέτρα" (λες και είχε απέναντί του τον Κασιδιάρη), έκφραση που μας θύμησε άλλες πρακτικες και άλλες οργανώσεις, άλλου "χρώματος και μπάντας"... Πείτε μας τελικά συνάδελφοι της ΚΝΕ, ποιός είναι ο εχθρός σας; Το σύστημα και τα τσιράκια του, ή οι άλλες αριστερές φωνές στο κίνημα;

Ανεξαρτήτου ποιος τελικά σκίζει τις αφίσες μας, εμείς πήραμε μια ιδέα από το ποιοι ζορίζονται που εκφράζουμε ανοιχτά την άποψή μας και θέτουμε τα ζητήματα. Μάλλον η παρουσία μας πλέον και στο ΔΣ τους ενοχλεί ακόμα περισσότερο. 

Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε τις λογικές που χωρίζουν τους συλλόγους σε κόκκινους και μπλε κλπ, σε "δικούς μας" και "δικούς τους", και θέλουν τους φοιτητές στη γωνία για να παίζουν το παιχνίδι του "μαγαζιού" στις πλάτες του.

Αγωνιστικές Κινήσεις

 Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ

Σχόλια