ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

Η πολιτική των αντιμεταναστευτικών-φασιστικών πογκρόμ, της τρομοκρατίας και της καταστολής του φοιτητικού κινήματος, των τραμπουκισμών του παρακράτους, δεν έρχεται απ' το πουθενά. Είναι αναγκαία για το κεφάλαιο ώστε να αντιμετωπίσει-κάμψει-αποπροσανατολίσει τη λαϊκή πάλη. Την αντίσταση ενάντια στην ευρεία και βίαιη φτωχοποίηση που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ. Είναι η ίδια η πολιτική του συστήματος, που από το σχολείο ακόμη, αλλά και με το νέο νόμο πλαίσιο ορθώνει ταξικούς φραγμούς στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, πετώντας τα έξω από την εκπαίδευση και στέλνοντάς τα στον εργασιακό μεσαίωνα.
Σε αυτήν την πολιτική ο λαός και η νεολαία εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους με μαζικές απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις. Οι αγώνες που έδωσαν ταρακούνησαν το πολιτικό σκηνικό, αναγκάζοντας το σύστημα να προκηρύξει εκλογές, για να εκτονώσει τη λαϊκή οργή. Στις εκλογές αυτές ο λαός μαύρισε τα κόμματα φορείς της επίθεσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ). Η αδυναμία όμως της Αριστεράς , (που πρότεινε εκλογικές «λύσεις» μέσα από αριστερές κυβερνήσεις), να του αναδείξει την αγωνιστική διέξοδο, τον έστρεψε σε αναχώματα δήθεν αντιμνημονιακά, ένα από τα οποία είναι και η Χρυσή Αυγή.
Ο λόγος της Χ.Α. έχει δήθεν «αντισυστημικά» στοιχεία, όπως την αγωνία για το μέλλον της νεολαίας που συντρίβεται από τα μνημόνια. Κεντρικό στοιχείο της νεοφασιστικής προπαγάνδας είναι η εκδίωξη των μεταναστών και κάθε ξένου. Χαρακτηριστικές είναι οι φασιστικές επιθέσεις σε καταυλισμούς μεταναστών από συμμορίες χρυσαυγιτών, με την ανοχή του κράτους και των κατασταλτικών του μηχανισμών. Οι επιθέσεις σε ανθρώπους του αγώνα και στο λαό στις διαδηλώσεις, παρέα με τους μπάτσους.
Από τα παραπάνω φαίνεται πως η Χ.Α. ,δρώντας ως παρακράτος, παίζοντας το ρόλο του καλοθελητή προσφέρει τις υπηρεσίες της και με τις εντολές του κράτους προωθεί την πολιτική του συστήματος. Πολιτική η οποία διασπά το λαό και τους εργαζομένους για να μην εναντιώνονται στους δυνάστες τους, στρέφοντας τον ένα απέναντι στον άλλο (πρόσφατο περιστατικό η φασιστική επίθεση σε σπίτια μεταναστών στην Καλούτσιανη), για να καταργήσει ευκολότερα τα εργασιακά τους δικαιώματα. Έκφραση της πολιτικής αυτής είναι και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι επιθέσεις των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, όπως και σε εγκαταλελειμμένο κτίριο-κατάλυμα μεταναστών στο παλιό Ν. Χατζηκώστα που προωθεί το κράτος το ίδιο για να τρομοκρατήσει. Μας εξοργίζει πιο πολύ να «πέφτει από τα σύννεφα» το σύστημα, για τον εμετικό τραμπουκισμό στην Καννελη, γιατι είναι αυτό που έθρεψε τους μαχαιροβγάλτες.
Ένα δυνατό λαϊκό κίνημα που θα υπερασπίζεται και θα μάχεται για τα δικαιώματα, με Έλληνες και μετανάστες σε κοινό αγώνα είναι το ζητούμενο. Ένα κίνημα που θα χτυπήσει το ρατσισμό και την εξαθλίωση στη ρίζα τους. Που θα πιάνει το νήμα των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος, θα βγάζει τα συμπεράσματά του, θα οργανώνεται, θα γίνεται πιο μαχητικό.
Θα μαθαίνει να αγωνίζεται, θα μαθαίνει να νικά!
  • Όχι στα αντιμεταναστευτικά πογκρόμ
  • Κάτω τα χέρια απ' τους μετανάστες, της γης τους κολασμένους
  • Έξω οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου
  • Αγώνας για Σπουδές-Δουλειά-Ελευθερίες-Ανεξαρτησία
  • Να παλέψουμε στο πλευρό της λαϊκής αντίστασης για το σταμάτημα της επίθεσης και την ανατροπή των μέτρων
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ


Αγωνιστικές Κινήσεις Ιωαννίνων

Σχόλια