Καταγγελία Αγωνιστικών Κινήσεων Ιατρικής Αθήνας


ΠΟΙΟΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ....«ΑΝΤΑΡΣΥΑ»;;;


Πάντως σίγουρα όχι το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.


Την ώρα που το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο, ετοιμάζεται με όλα τα μέσα που διαθέτει για τον νέο γύρο επίθεσης στο λαό μας, τα μέλη και τα στελέχη της ΕΑΑΚ στην Ιατρική Αθήνας, βρήκαν τον πραγματικό εχθρό της νεολαίας : Την παράταξη των Αγωνιστικών Κινήσεων, που «τόλμησε» να καταθέσει οργανωμένα τις απόψεις της στο σύλλογο και να ρίξει τις δυνάμεις της στην υπόθεση της ανασυγκρότησης και ανάπτυξης του φοιτητικού κινήματος. Έτσι τα μέλη της ΕΑΑΚ, συνεχίζοντας τη μικροκομματική τακτικής τους, αποφάσισαν ότι σε ολόκληρο το κτίριο της Ιατρικής δεν υπήρχε άλλος χώρος να κρεμάσουν το πανό του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις «Αναιρέσεις», παρά στο χώρο που παρενέβαιναν με τραπεζάκι οι Αγωνιστικές Κινήσεις (υπερασπίζοντας έτσι έμπρακτα το Άσυλο και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών....). Κάτι που είχαν ξαναεπιχειρήσει προεκλογικά με αντίστοιχο προεκλογικό πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πέρα από το γεγονός ότι τέτοιου είδους πρακτικές χαρακτηρίζουν τις παρατάξεις του συστήματος (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ) και για κάποιο λόγο η ΕΑΑΚ ζήλεψε τις δόξες του τραμπουκισμού και του αυταρχισμού τους,  καλό θα ήταν οι πολιτικές οργανώσεις που καθοδηγούν πολιτικά τα σχήματα της ΕΑΑΚ να μάθουν επιτέλους ότι η σχολή δεν είναι τσιφλίκι κανενός, όσες ψήφους και αν παίρνει στις εκλογές. Και επίσης, ότι οι ηγεμονισμοί «της πεντάρας» μέσα στη γυάλα μιας σχολής, με σαφή προεκλογικό προσανατολισμό, δε χτίζουν αγωνιστικές συνειδήσεις παρά μόνο ντοπάρουν ψηφοφόρους λίγο πριν μπουν στο παραβάν.


Τα προβλήματα των φοιτητών και των οικογενειών τους, του λαού μας γενικά, απαιτούν τη μετωπική και συναγωνιστική σύμπραξη και κοινή δράση όλων των δυνάμεων που τάσσονται με την πλευρά των λαϊκών αγώνων και κινημάτων, για την ισχυροποίηση των αντιστάσεων και των αγώνων που θα κληθούμε να δώσουμε και πάλι από κοινού από την επόμενη των εκλογών. Γιατί τα βάσανα του λαού από την επίθεση των ιμπεριαλιστών και των  ντόπιων τρωκτικών θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετεκλογικά ακόμα και αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπει στη Βουλή (ή μήπως όχι;;;...)


Εχθρός μας δεν είναι οι άλλες παρατάξεις της Αριστεράς, ακόμη και όταν πάρουν και αυτές λίγες ψήφους σε μια εκλογική μάχη.  Εχθρός μας είναι ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο. Είναι ένας εχθρός έτοιμος για όλα εναντίον μας, και η αναμέτρηση μαζί του θα χρειαστεί θυσίες, χρόνο και μαχητική αποφασιστικότητα και γι' αυτό απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων,  στα πλαίσια του κινήματος.


Τέτοιου είδους... «ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ» λοιπόν όχι μόνο δεν τρομάζουν την Τρόικα, την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ αλλά είναι βούτυρο στο ψωμί τους, αφού προκαλούν τη διάσπαση και παραπέρα εκφυλισμό του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος και όχι την αγωνιστική του ενότητα. Όχι μόνο δε  φέρνουν παραπάνω ψήφους (μιας και έχετε και αυτό το άγχος συναγωνιστές...), αλλά κυρίως (και αυτό είναι το δικό μας, τουλάχιστον, άγχος) υποσκάπτουν κάθε προοπτική αγωνιστικής και επαναστατικής ανασυγκρότησης του κινήματος μας.


Τελικά όλα στη ζωή είναι θέμα ιεραρχήσεων....


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Σχόλια