ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
                                                                                                                                              26/5/2012

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις, καταγγέλλουν το αντιμεταναστευτικό πογκρόμ, που έγινε από τα ΜΑΤ, σήμερα το πρωί σε εγκαταλελειμμένο κτίριο του παλιού νοσοκομείου “Χατζηκώστα”.

Αυτό το γεγονός έρχεται να συμπληρώσει τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, τις επιχειρήσεις σκούπα, το πογκρόμ της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες στην Πάτρα, την επίθεση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ την ημέρα των εκλογών -και όχι μόνο τότε- και τις επιθέσεις σε οργανώσεις που αναφέρονται στην Αριστερά, όπως πχ η πρόσφατη επίθεση στα γραφεία του ΣΕΚ στην Αθήνα και σε πολλούς ακόμη αγωνιστές. Άλλοτε το κράτος, άλλοτε διατεταγμένα από το πρώτο το παρακράτος, άλλοτε χέρι-χέρι πασχίζουν να τρομοκρατήσουν.


Η πολιτική των αντιμεταναστευτικών-φασιστικών πογκρόμ, της τρομοκρατίας και της καταστολής δεν έρχεται απ' το πουθενά.


Είναι αναγκαία για το κεφάλαιο ώστε να αντιμετωπίσει-κάμψει-αποπροσανατολίσει την λαϊκή πάλη. Την αντίσταση εναντία στην ευρεία και βίαιη φτωχοποίηση που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές. Είναι η ίδια πολιτική, που από το σχολείο ακόμη αλλά και με το νέο νόμο πλαίσιο ορθώνει ταξικούς φραγμούς στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, πετώντας μας έξω από την εκπαίδευση και στέλνοντάς μας στη ανεργία-υποαπασχόληση, τον εργασιακό μεσαίωνα. Μετανάστες στη ίδια μας τη χώρα, με την απογοήτευση και την κατάθλιψη από το παρόν και το μέλλον μας να τσακίζει, ψάχνοντας την ατομική λύση, τον φταίχτη στον διπλανό μας, με τους εξαθλιωμένους Αγιάννηδες της γης γύρω μας σε ένα μείγμα εκρηκτικό, “βοήθα καλέ μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας”…


Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξεχάσουμε,

πως οι πόλεμοι και η εξαθλίωση που επέβαλλαν οι ιμπεριαλιστές σε άλλες χώρες, δημιούργησαν τα καραβάνια των μεταναστών. Εκεί αλλά και εδώ οι καπιταλιστές, τους χρησιμοποίησαν σαν φθηνό-αναλώσιμο εργατικό δυναμικό για την αύξηση των κερδών τους με μικρότερο κόστος. Αυτοί που τώρα, που αποστοιχίζεται ο λαός από το ντόπιο ξενόδουλο πολιτικό προσωπικό (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) κινούνται πιο αντιδραστικά, για να συνεχιστεί η επίθεση, να εξαθλιώσουν και εμάς.

Ένα δυνατό λαϊκό κίνημα που θα υπερασπίζεται και θα μάχεται για τα δικαιώματα, Έλληνες και μετανάστες σε κοινό αγώνα, είναι το ζητούμενο. Που θα χτυπήσει το ρατσισμό και την εξαθλίωση στη ρίζα τους. Που θα πιάνει το νήμα των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος, θα βγάζει τα συμπεράσματα του, θα οργανώνεται, θα γίνεται πιο μαχητικό.


Θα μαθαίνει να αγωνίζεται, θα μαθαίνει να νικά!


  • Όχι στα αντιμεταναστευτικά πογκρόμ - Κάτω τα χέρια απ' τους μετανάστες, της γης τους κολασμένους
  • Έξω οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και οι Νατοϊκές βάσεις του θανάτου
  • Αγώνας για Σπουδές-Δουλειά-Ελευθερίες-Ανεξαρτησία-Ζωή
  • Να παλέψουμε στο πλευρό της λαϊκής αντίστασης για το σταμάτημα της επίθεσης και την ανατροπή των μέτρων των Μνημονίων

Αγωνιστικές Κινήσεις Ιωαννίνων

Σχόλια