Δεν είναι «μαγκιά», δεν είναι αντίσταση! Είναι υποταγή στην πιο μαύρη εξουσία!



«Σοφοί» αναλυτές, δημοσιογράφοι και λογοτέχνες που πληρώνονται και υπηρετούν την εξουσία διαπιστώνουν ότι η νεολαία παραδόθηκε στο φασισμό αναλύοντας τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής» στους νέους και μελλοντικούς ψηφοφόρους. Μιλάνε όλοι αυτοί που, χρόνια τώρα μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια που ελέγχουν, προβάλλουν τις απόψεις και το «έργο» της Χρυσής Αυγής. Που ενισχύουν με κάθε τρόπο τις φασιστικές ενέργειες του κράτους και κάθε είδους παρακρατικών συμμοριών. Που καλλιεργούν το ρατσισμό, τον πανικό και την ξενοφοβία. Πως φταίνε τάχα οι μετανάστες για την ανεργία. Είναι οι ίδιοι που με την πολιτική τους μας οδηγούν στην εξαθλίωση, που τσακίζουν το μέλλον και τα όνειρά μας.

Όμως, ακόμα και όσοι νέοι δηλώνουν σήμερα υποστηρικτές της, πολύ σύντομα θα ανακαλύψουν πως πίσω από το περιτύλιγμα της «Χρυσής Αυγής» βρίσκεται το πιο μαύρο σκοτάδι της Ιστορίας .


Γιατί 
δεν είναι «μαγκιά» τα «λιονταρίσια κορμιά» της ΧΑ (όπως λέει ο… ύμνος της), να δέρνουν και να δολοφονούν ανυπεράσπιστους μετανάστες, με την αστυνομία να τους κλείνει το μάτι και να τους προστατεύει αδιαφορώντας...
Γιατί δεν είναι «μαγκιά» οι ροπαλοφόρες παρελάσεις (πάλι κάτω από την μύτη της αστυνομίας) και οι κραυγές για «αίμα και τιμή», οι ναζιστικοί χαιρετισμοί στους δρόμους και στα γήπεδα.
Γιατί δεν είναι «μαγκιά» οι δολοφονικές επιθέσεις σε νεολαίους αγωνιστές, όπως αυτή που έγινε το 1998 στον αγωνιστή φοιτητή Δ. Κουσουρή (που παραλίγο να τον αφήσει νεκρό ή «φυτό») από τον τότε υπαρχηγό της οργάνωσης που (πάλι με την κάλυψη της αστυνομίας) διέφευγε για χρόνια τη σύλληψη!

Γιατί –προφανώς- δεν είναι μαγκιά για την κορυφαία στη νεοελληνική Ιστορία εξέγερση της νεολαίας, το Πολυτεχνείο, να δηλώνει ο αρχηγός της ΧΑ πως «δεν πλάκωσε κανένα τανκ τα παλικάρια» και πως η δικτατορία του 1967 «δεν ήταν το μεγαλύτερο κακό».


Γιατί δεν είναι αντίσταση «στο κράτος και την ολιγαρχία» να κρύβεις ότι για την ανεργία και τις απολύσεις τόσο για τους έλληνες όσο και για του μετανάστες ευθύνεται το κεφάλαιο και ο καπιταλισμός με την κρίση του και όχι όσοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.


Γιατί αντίσταση στο μνημόνιο δεν κάνει όποιος τα βάζει γενικώς με τους ξένους, αλλά αυτός που αγωνίζεται για την πραγματική εθνική ανεξαρτησία, για έξοδο της χώρας από τη λυκοφωλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να φύγουν οι ξένοι ιμπεριαλιστές από την πατρίδα μας!

Γιατί η «αλληλεγγύη ανάμεσα στις τάξεις», η «ενότητα της φυλής» η θέση πως «μέσω του ηγέτη ο λαός ασκεί την απόλυτη εξουσία του» είναι η ιδεολογία του πιο σκοτεινού, του πιο αιματοβαμμένου, του πιο φρικιαστικού καθεστώτος που γνώρισε η ανθρωπότητα: του φασισμού. Ενός καθεστώτος που και τότε με συνθήματα ενάντια στην «ολιγαρχία του πλούτου» τάχα και στους «εβραίους τραπεζίτες» επέβαλλε την πιο κτηνώδη εξουσία της πλουτοκρατίας στους λαούς που βρέθηκαν κάτω από την μπότα του.

Και που σήμερα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φιμώσουν, να τρομοκρατήσουν τις αντιστάσεις μας ενάντια στα μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζει η σημερινή πλουτοκρατία.


Αλήθεια, εμείς που αντιδρούμε στις σημερινές εξουσίες θα θέλαμε να μαντρωθούμε στο (ανορθόγραφο εξ άλλου) «ηγέρθητο» τύπων όπως αυτών στο μετεκλογικό βίντεο της Χρυσής Αυγής; 


Εμείς που στις μαθητικές καταλήψεις ήρθαμε αντιμέτωποι με τις εισαγγελικές διώξεις και τα «μαθητοδικεία», τι κοινό έχουμε με τους ντυμένους στα μαύρα τύπους που ξετρυπώνουν πίσω από τα ΜΑΤ, χτυπάνε και συλλαμβάνουν διαδηλωτές;


Οι νέοι και οι νέες όχι μόνο δεν έχουν κάτι κοινό με τις ορδές του νεοφασισμού που ονομάστηκε «νεοεθνικισμός», αλλά όσο αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας τόσο θα βρισκόμαστε απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ και του Μουσολίνι… 


Τόσο θα αποκαλύπτουμε και θα απομονώνουμε και όλους όσοι τους βάζουν πλάτη! Όσο αναπτύσσουμε τους αγώνες μας και θα αντιμετωπίζουμε την κρατική τρομοκρατία και το φασισμό τόσο θα ανακαλύπτουμε ότι τα «λιονταρίσια κορμιά» και οι «σταυραετοί» της «Χρυσής Αυγής» είναι τα πιο μαύρα όρνια της εξουσίας των κεφαλαιοκρατών, τα πιο «Σκουριασμένα Μεσάνυχτα» που γνώρισε η ανθρωπότητα…


Και που για να μην τα ξαναζήσει εμείς, οι νέοι και οι νέες, θα δώσουμε το δικό μας βροντερό παρόν!

Μάης 2012

Μαθητική Αντίσταση

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σχόλια