ΔΑΠ: Χρόνια τώρα στην υπηρεσία του συστήματος


Από που ν'αρχίσει κανείς και που να τελειώσει.

Από τη στάση της ΔΑΠ στις φοιτητικές κινητοποιήσεις;
Από τα ψέματα και τη συκοφαντία των αγώνων και των αγωνιστών;
Από την υπεράσπιση όλων των αντιλαϊκών και αντιφοιτητικών μέτρων;
Από τους τραμπουκισμούς και τους μπράβους;
Από τη βία και τη νοθεία στις φοιτητικές εκλογές;




Φέτος υπερέβαλλαν σε ζήλο αποκλείοντας σχήματα από το να κατέβουν στις 
φοιτητικές εκλογές, βλέπε Αγωνιστικές Κινήσεις στα ΤΕΙ Λάρισας, Πορεία Αριστερή 
στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αλλού μαζί με άλλους αρνούνταν την έκφραση στα ψηφοδέλτια της αποχής από τη συνδιοίκηση

Παρακάτω οι καταγγελίες: 

Αντιδημοκρατικός αποκλεισμός των Αγωνιστικών Κινήσεων από τις φοιτητικές εκλογές στα ΤΕΙ Λάρισας

Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της ΔΑΠ –ΝΔΦΚ απέναντι στην φοιτητική παράταξη των Αγωνιστικών Κινήσεων, με αποτέλεσμα 
να μην της επιτραπεί να κατέλθει στις φοιτητικές εκλογές.

Τα στελέχη της ΔΑΠ με αντιδημοκρατικό τρόπο παρέκαμψαν το καταστατικό 
της σχολής. Χωρίς καμιά εγγραφή απόφαση- αιτιολόγηση δεν έγινε αποδεκτή η κατάθεση ψηφοδελτίου από τις Α.Κ στο διοικητικό συμβούλιο της σχολής.
Τέτοιου είδους "τραμπουκισμοί" έχουν σκοπό να καταστείλουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας στο φοιτητικό χώρο και να επιβάλουν ένα κλίμα τρομοκρατίας και αποδοχής της αντιδραστικής πολίτικης που εφαρμόζεται στο χώρο της παιδείας και συνολικά στην κοινωνία.
Κάνουμε ξεκάθαρο ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν μας πτοούν, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να δίνουμε δυναμικό παρόν κόντρα σε ένα σάπιο σύστημα που ακυρώνει το δικαίωμα μας στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή.




από το ιστολόγιο της Πορείας Αριστερής - Φοιτητών


Η ΔΑΠ απαγόρευσε τη συμμετοχή της Πορείας Αριστερής στη ΣΔΟ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Η Πορεία Αριστερή κατέθεσε την Τρίτη 15/5, όπως προβλέπονταν από τη διαδικασία, ψηφοδέλτιο στο ΔΣ του Συλλόγου της ΣΔΟ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Το ψηφοδέλτιο 
κατατέθηκε παρά το 
κλίμα
 τρομοκρατίας
 και παραπλάνησης που 
προσπάθησε να δημιουργήσει η ΔΑΠ
 με τα εξής μέσα:

α) Μας παρέπεμψαν σε μέλος της ΔΑΠ για να μας πει για τη διαδικασία υποβολής ενώ μας απέκρυπταν ποια είναι τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής
β) Μας είπαν ψέμματα ότι χρειάζονταν η καταβολή 200 ευρώ για την φωτοτύπηση των ψηφοδελτίων
γ) Μας πίεσαν να κατέβουμε με τη ΔΑΠ(!)
δ)Αρνούνταν να μας πουν πως θα επικοινωνήσουμε με την Εφορευτική
Όταν όλα έπεσαν στο κενό μας είπαν ότι θα έπρεπε την Παρασκευή να είχαμε καταθέσει ιδρυτικό και καταστατικό(!) του σχήματος εγκεκριμένο από το Πρωτοδικείο(!!!)
Μετά τις πιέσεις μας δέχτηκαν να το σφραγίσουν με τη σφραγίδα του Συλλόγου και είπαν ότι θα καταθέσουν ένσταση στην Εφορευτική.
Την Τετάρτη το πρωί η Εφορευτική ΑΡΝΗΘΗΚΕ να φωτοτυπήσει τα ψηφοδέλτια της Πορείας Αριστερής παρά το γεγονός ότι και άλλες παρατάξεις δεν έχουν εγκεκριμένο καταστατικό (φτηνή δικαιολογία).
Καταθέσαμε ένσταση στις 7:10, όπου ζητούσαμε να διακοπεί προσωρινά η διαδικασία ώστε να φωτοτυπηθούν τα ψηφοδέλτια της Πορείας Αριστερής. Η Εφορευτική, παρουσία των ΔΑΠΙΤΩΝ, αρνήθηκε να το κάνει.
Πρόκειται για μια φασιστική ενέργεια αποκλεισμού από τις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων από μια παράταξη που πριν λίγες μέρες επιτέθηκε σε φοιτητές άλλου σχήματος τραυματίζοντάς τους και στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο.
Την ίδια ώρα μέλη της ΔΑΠ ζητούσαν από τους ψηφοφόρους της να τους δείχνουν το ψηφοδέλτιο(!!!) πριν το βάλουν το φάκελο και μετά να πηγαίνουν από τα τραπεζάκια της ώστε να δηλώνουν και εκεί το όνομά τους με την εμφάνιση μάλιστα ταυτότητας(!) ώστε να βεβαιωθούν ότι ψήφισαν.
Μέλη της ΔΑΠ ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τα γραφεία της τοπικής ΟΝΝΕΔ.
Στον Σύλλογο φυσικά δεν έγινε καμία εκλογοαπολογιστική συνέλευση ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε παρέμβαση και φυσικά οι εκλογές γίνονται με πλήρη καταστρατήγηση του καταστατικού του Συλλόγου.
Δε μας τρομοκρατούν. Μας πεισμώνουν.

Σχόλια