ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Καταγγέλλουμε το φίμωμα των Αγωνιστικών Κινήσεων στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, από τις δυνάμεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΠΚΣ-ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ, στο δικαίωμά μας να αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο των Αγωνιστικών Κινήσεων ότι “ δεν συμμετέχουμε στα όργανα συνδιοίκησης”
Στο προεκλογικό Διοικητικό Συμβούλιο, οι Αγωνιστικές Κινήσεις απαίτησαν να ξεκαθαρίζεται στο ψηφοδέλτιό τους ότι ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, καθώς δεν τα αναγνωρίζουμε ως όργανα του φοιτητικού κινήματος. Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ αυτό απ' ότι φάνηκε δεν άρεσε σε κανέναν και απέρριψαν την πρότασή μας απειλώντας ότι θα μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές του Συλλόγου ΜΟΝΟ αν θα αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο ότι στηρίζουμε αυτά τα όργανα, ακόμα και αν διαφωνούμε! Έτσι απέδειξαν την ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ αντίληψη για τις διαδικασίες των οργάνων του Φοιτητικού Κινήματος και την πάγια λογική τους ότι, όταν έχουν δύναμη αντιλαμβάνονται τους Συλλόγους σαν τσιφλίκια!

Στο Δ.Σ. κατατέθηκε από κοινού με την Πορεία το παρακάτω ψήφισμα, όπου φαίνεται ότι ΚΑΜΙΑ δύναμη δε στήριξε το δικαίωμά μας να αρνηθούμε τη συμμετοχή μας στη συνδιοίκηση! (η ΑΡΕΝ δεν έχει έδρα στο Δ.Σ., αλλά η τοποθέτησή της ήταν ΙΔΙΑ με ΟΛΕΣ τις άλλες δυνάμεις)

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΠΕΧΟΥΝ από τα όργανα συνδιοίκησης και τις κάλπες τους. ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και ΔΕ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ. Δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ δουλειά στα κρατικά όργανα, που επιβάλουν την πολιτική των κυβερνήσεων παγιδεύοντας το φοιτητικό κίνημα σε “συνενοχή”.

Αυτά τα ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ όργανα φτιάχτηκαν από το ίδιο το σύστημα (και πιο συγκεκριμένα το 1982 από το ΠΑΣΟΚ) για να περνάνε τους νόμους των κυβερνήσεων μέσα στις σχολές με ένα “δημοκρατικό” μανδύα τριγύρω τους, απονεκρώνοντας τους Συλλόγους και τις συνελεύσεις.
Αυτά τα όργανα ανέκαθεν στηρίζονται από τις παρατάξεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, καθώς οι καρεκλίτσες που παίρνουν εκεί είναι βούτυρο στο ψωμί για το προχώρημα της αντιδραστικής πολιτικής των κυβερνήσεών τους.

Οι δυνάμεις ΠΚΣ-ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ, σπέρνοντας αυταπάτες για το ποιος είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ρόλος της συνδιοίκησης ΠΟΤΕ δεν καταδίκασαν στην πράξη αυτά τα όργανα και ΠΟΤΕ δεν ξεκαθάρισαν αν τα στηρίζουν (φαίνεται άλλωστε και στο ψήφισμα της Φιλοσοφικής...) και ΔΕΧΟΝΤΑΙ τη συνδιαλλαγή τους με το καθηγητικό κατεστημένο.

Η συμμετοχή αριστερών και δεξιών σε αυτά τα όργανα είναι αυτή που έχει αναπαράγει τις σχέσεις και τα κομπρεμί με το καθηγητικό κατεστημένο και έχει δώσει στο φοιτητικό συνδικαλισμό κρατικά και πελατειακά χαρακτηριστικά.


Καλούμε τους φοιτητές/σπουδαστές να καταδικάσουν τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ και ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!
Να δυναμώσουμε τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όργανα του Φοιτητικού Κινήματος!
Δε χρειαζόμαστε ΚΑΝΕΝΑ συμβουλάτορα για τα δικαιώματά μας! - Δεν τα παζαρεύουμε με ΚΑΝΕΝΑΝ!
Η οργάνωση μέσα στους Συλλόγους και ο αγώνας στο πλευρό του λαού θα οδηγήσει στην ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής!

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σχόλια