Να δυναμώσουμε την πάλη μας!

Το βίαιο χτύπημα της χθεσινής πορείας ήταν ένα μήνυμα γνωστό. Ένα μήνυμα που το σύστημα στέλνει στο λαό και τη νεολαία τα τελευταία δυο χρόνια σε κάθε κινητοποίηση. Η ένταση της κρατικής καταστολής και η τρομοκρατία είναι προέκταση της πολιτικής της επίθεσης που υπαγορεύουν οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί ΕΕ και ΔΝΤ. Είναι η απειλή στο λαό και τη νεολαία ώστε να υπομείνει καρτερικά το δρόμο προς την κόλαση που ετοιμάζουν. Ο κοινωνικός και εργασιακός μεσαίωνας πάει παράλληλα με το χτύπημα την ποινικοποίηση των αγώνων, το χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών, την κατάργηση του ασύλου, τα χημικά, τις συλλήψεις και τα ανοιγμένα κεφάλια.
Σ’αυτό το μεσαίωνα πρέπει να εναρμονιστούν το πανεπιστήμιο και οι σπουδές, με τα μέτρα του μνημονίου. Να μας ετοιμάσουν για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που μας περιμένουν. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να σκύψουμε το κεφάλι τη στιγμή που αποφασίζουν τη διάλυση των πτυχίων μας και η μόνη προοπτική που υπόσχονται είναι εργασιακή περιπλάνηση, ανεργία, εξαθλίωση.
Η σύνοδος των πρυτάνεων στα Γιάννενα στις 9-10/3 δεν έχει κανέναν άλλο ρόλο πέρα απ'τον δικό τους συντονισμό. Συζητούν για το πώς θα επιβάλλουν νέους ταξικούς φραγμούς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αρχής γενομένης με τη μείωση στο μισό των εισακτέων στις σχολές. Αυτήν την πολιτική καλούνται να ακολουθήσουν και τα Συμβούλια Διοίκησης με τους εγκάθετους κυβέρνησης-τρόικας, ως πτυχή του νέου νόμου. Καμία συνδιαλλαγή μαζί τους. Καμιά αυταπάτη. Δεν περιμένουμε τίποτα από πρυτάνεις και μεγαλοκαθηγητές. Δεν έχουμε κοινά συμφέροντα αλλά αντικρουόμενα!
Να οργανώσουμε μαζική αντίσταση στα πανεπιστήμια
Να πιάσουμε ξανά το νήμα του αγώνα. Να οργανώσουμε την πάλη μας μέσα απ'τους συλλόγους μας. Να οικοδομήσουμε ένα μαζικό, ανεξάρτητο, πολιτικοποιημένο φοιτητικό κίνημα που θα μάχεται για σπουδές, δουλειά, ελευθερίες. Ένα κίνημα που θα παλεύει στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης για ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης.
Σαν Αγωνιστικές Κινήσεις,
πιστεύουμε πως ένα τέτοιο κίνημα θα προκύψει μέσα απ την ενεργοποίηση των δυνάμεων διεκδίκησης που βρίσκονται μέσα στη νεολαία και διαμορφώνονται στη βάση των αναγκών της. Δεν υπάρχουν κάπου αλλού. Δεν έρχονται “απ έξω”. Αυτό είναι μια δύσκολη υπόθεση που όμως δεν προσπερνιέται. Κανείς δε θα δώσει τον αγώνα για εμάς. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργοποίηση αυτών των δυνάμεων είναι η κοινή δράση όλων όσων θέλουν να υπηρετήσουν το κίνημα.

  • Να ανατρέψουμε το πανεπιστήμιο του μνημονίου
  • Έξω οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί ΕΕ-ΔΝΤ από τη χώρα
  • Ενάντια στα Συμβούλια Διοίκησης και τους εγκάθετους κυβέρνησης-τρόικα στις σχολές
  • Κάτω η κρατική καταστολή
Αγωνιστικές Κινήσεις

Σχόλια