Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

ΑΘΗΝΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΣ 5/3/2012

Μέσα σε ένα κλίμα τρομοκράτησης από το υπουργείο παιδείας για την άμεση εφαρμογή του νόμου πλαίσιο και σε μια προσπάθεια πραγματοποίησης των εκλογών των συμβουλίων διοίκησης με κάθε τρόπο (κάτάργηση ασύλου και σύλληψη φοιτητών στο ΤΕΙ Λαμίας), οι προσπάθειες για εφαρμόγή κάθε πτυχής του νέου νόμου πλαίσιο συνεχίζονται σε όλες τις σχολές . Ήδη στη σχολή μας μετά από μια διπλή εξεταστική- σφαγείο διάρκειας μόνο 3 εβδομάδων και την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος σπουδών πλήρως εντατικοποιημένου , το τμήμα καθηγητών έρχεται σήμερα να πάρει απόφαση για την πλήρη υποβάθμιση των πτυχίων μας και την εισαγωγή πιστωτικών μονάδων!

Έτσι ξαφνικά μας ξεφουρνίζουν ότι θα πάρουν απόφαση «για την χορήγηση παραρτήματος –διπλώματος στους πτυχιούχους προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών και για την αποτύπωση πιστωτικών μονάδων προγράμματος σπουδών», όπως δηλώνουν οι ίδιοι σε σχετική ανακοίνωση! Είναι φανερό πως για άλλη μια φορά έρχονται να εφαρμόσουν κατά γράμμα το νέο νόμο πλαίσιο, να μετατρέψουν τα πτυχία μας στον ατομικό φάκελο προσόντων που ο ίδιος προβλέπει και να τα αποσυνδέσουν από κάθε επαγγελματικό δικαίωμα. Αν η απόφαση αυτή περάσει τότε θα ανοίξει και ο δρόμος για τις εξατομικευμένες σπουδές που δε θα είναι τίποτα άλλο από ένα ατομικό κηνύγι πιστωτικών μονάδων μέσα σε ένα πανεπιστήμιο με φοβερά εντατικοποιημένους ρυθμούς και ύπο την απειλή της διαγραφής, και όλα αυτά για να παίρνουμε στο τέλος ένα χαρτί- πιστοποιητικό σπουδών που θα μας εξασφαλίζει προσόντα, γνώσεις και κάθε άλλης λογής κουραφέξαλα... και όχι δικαιώματα!

Οι κατευθύνσεις του τμήματος πλεόν είναι ξεκάθαρες και είναι αυτές του υπουργείου, της πολιτικής του μνημονίου που προωθείται πλέον στα πανεπιστήμια. Δεν είναι τυχαίο που όλα αυτά έρχονται να εφαρμοστούν σε μια περίοδο πρωτοφανούς επίθεσης στο λαό, όπου το ένα δικαίωμα μετά το άλλο χτυπιέται από τους εκφραστές της ντόπιας αστικής τάξης με βάση τις βάρβαρες επιταγές των ξένων αφεντικών της τρόικας. Το χτύπημα λοιπόν στα πτυχία μας και στα δικαιώματα στις σπουδές μας εντάσσεται σε όλο αυτό το κλίμα επίθεσης και έρχεται να υλοποιήσει τον σκοπό τους να δημιουργήσουν τις αυριανές στρατιές ελαστικών εργαζομένων που θα δουλεύουν τσάμπα, χωρίς δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις, έρμαια στις διαθέσεις των εργοδοτών και του κεφαλαίου.

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ!
  • ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ!
  • ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ .ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
  • ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!


Αγωνιστικές Κινήσεις Φυσικού Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!