ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι/Α ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ 12.00 ΑΜΦ. “ΔΑΚΑΡΗ”

Η περίοδος την οποία διανύουμε είναι πρωτόγνωρη τόσο για εμάς, όσο και για τους γονείς μας. Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές με τους μηχανισμούς τους (ΔΝΤ-ΕΕ) καθώς και το ντόπιο υπόδουλο προσωπικό (συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ) θυσιάζουν στο βωμό της κρίσης τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Τα μνημόνια, τα μέτρα και τα χαράτσια που μας έχουν επιβάλλει μέχρι τώρα, οδηγούν το λαό και τη νεολαία σ'έναν κοινωνικό-εργασιακό μεσαίωνα.

Ο χώρος της εκπαίδευσης είναι και αυτός μια πλευρά αυτής της ολομέτωπης επίθεσης. Ο νέος νόμος πλαίσιο της Διαμαντοπούλου είναι ουσιαστικά το μνημόνιο στην εκπαίδευση. Θέλουν να φτιάξουν το “Πανεπιστήμιο του μνημονίου”. Ένα πανεπιστήμιο για λίγους κι εκλεκτούς, χωρίς άσυλο και ελευθερίες. Για να φτιάξουν έτσι, μια γενιά σύγχρονων δούλων οι οποίοι δεν θα διεκδικούν τίποτα, θα είναι με σκυμμένο το κεφάλι και δεν θα αντιδρούν-αντιστέκονται στα όποια “καπρίτσια” των αφεντικών.

Κόντρα στις καθεστωτικές ΔΑΠ-ΠΑΣΠ που βάζουν πλάτη για να περάσει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική στις σχολές. Που θέλουν να αδρανοποιήσουν τους φοιτητές λέγοντάς τους πως “οι αγώνες δεν βγάζουν πουθενά”. Πως “η λύση” είναι να έχεις σκυμμένο το κεφάλι. Που προσπαθούν να απομαζικοποιήσουν τα όργανά μας και κυρίως τις Γενικές Συνελεύσεις και να προωθήσουν-υποστηρίξουν τα όργανα συνδιοίκησης, τα όργανα δηλαδή που μέχρι τώρα περνούσαν τους νόμους των εκάστοτε κυβερνήσεων μέσα στις σχολές.

Χωρίς αυταπάτες για το ρόλο των μεγαλοκαθηγητάδων που όχι μόνο είναι ενάντια στις ανάγκες των φοιτητών αλλά και που προσπαθούν να στοχοποιήσουν και να “ομαδοποιήσουν” τους φοιτητές βάζοντάς τους ψευτοδιλήμματα του τύπου ή “θέλεις να πάρεις πτυχίο” ή “να κάνεις Συνέλευση”.

Να ξαναζωντανέψουμε τις Γενικές μας Συνελεύσεις, να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις αγώνα. Να αντισταθούμε στην αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Μέσα απ'τα όργανά μας, να οργανώσουμε την πάλη μας για την ανατροπή του νέου νόμου πλαίσιο και τον αγώνα για το δικαίωμα σε Σπουδές-Δουλειά-Ελυθερίες. Να σταθούμε στο πλευρό του λαού, των γονιών μας, για να σπάσουμε τις αλυσίδες της εξάρτησης και του ιμπεριαλισμού, να σταματήσουμε την επίθεση και να ανατρέψουμε τα μέτρα.

  • Κάτω ο νέος νόμος πλαίσιο – όχι στα συμβούλια διοίκησης και τους εγκάθετους κυβέρνησης-τρόικας στις σχολές
  • Έξω οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις του Θανάτου
  • Πάλη για Σπουδές-Δουλειά-Ελευθερίες-Ανεξαρτησία
  • Στο πλευρό του λαού για το σταμάτημα της επίθεσης και την ανατροπή των μέτρων

Αγωνιστικές Κινήσεις
Ιστορικού - Αρχαιολογικού 

Σχόλια