Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ!



Την Πέμπτη 16/12 το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ελλάδα και ΝΑΤΟ: Παρόν και μέλλον» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Θέλοντας να στρατολογήσουν νεολαίους και να εκσυγχρονίσουν τα νέα "παπαγαλάκια" τους από την εκδήλωσή τους, αναφέρουν ότι στο τέλος θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε φοιτητές, εφόσον έχει συμπληρωθεί απαραίτητη φόρμα συμμετοχής (κανονικό φακέλωμα δηλαδή).

Αυτή η ημερίδα διοργανώνεται σε μία περίοδο όπου γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η ανατολική μεσόγειος είναι μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί. Με φόντο την κρίση του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος, οξύνονται οι ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις που στόχο έχουν τη μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε μια περιοχή γεμάτη προτεκτοράτα. Η 60χρονη ιστορία αυτού του δολοφονικού ιμπεριαλιστικού συνασπισμού έχει δείξει ότι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους σκοτώνουν λαούς, διαμελίζουν και ερημοποιούν χώρες, σπέρνουν το μίσος και το σωβινισμό ανάμεσα στους λαούς. Είναι νωπές οι μνήμες από τις πρόσφατες επμβάσεις στην Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη.

Κύριοι ομιλητές είναι ο υπουργός εξωτερικών και ο χασάπης των λαών -γ.γ. του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.
Το σεμινάριο θα γίνει ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ το Μάη στο Σικάγο των ΗΠΑ, που θα έχει θέμα την «αντιπυραυλική ασπίδα», την «ενεργειακή ασφάλεια», τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, το Μακεδονικό ζήτημα, την υλοποίηση της νέας στρατιωτικής δομής του ΝΑΤΟ, με τη μείωση των στρατηγείων και την ενίσχυση μιας πιο συγκεντρωτικής δομής διοίκησης, όπως και το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και το Ιράν. Δηλαδή μας ζητούν να στηρίξουμε και να νομιμοποιήσουμε τα νέα δολοφονικά τους σχέδια! Την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός βογκά κάτω από από το ξεζούμισμα των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων υποτακτικών τους και που εκσυγχρονίζονται οι βάσεις θανάτου μέσα στη χώρα μας, κάνοντας έντονη τη δυσοσμία ενός μελλοντικού πολέμου στη γειτονιά μας.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εξαγοράς της νεολαίας! Κανένας φοιτητής δεν πρέπει να πουληθεί για ένα πιστοποιητικό από τα ιμπεριαλιστικά κοράκια.
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ, η νεολαία στο πλευρό του λαού να υψώσει τοίχο αντίστασης στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

  • Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από «προστάτες»
  • Έξω η Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ
  • Αγώνας για ανεξαρτησία με το λαό μόνο αφέντη στον τόπο του
  • Να ακυρωθεί η ημερίδα των ιμπεριαλιστών
  • Καμιά νομιμοποίηση - καμιά συμμετοχή

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάποτε ο αντιαμερικανισμός - αντιιμπεριαλισμός ήταν σε πολύ ψηλά επίπεδα.Μετά χτίζαμε ευρωπαική προοπτική φτιάχναμε σχέσεις και με τις ΗΠΑ. Τώρα τριβόμαστε με το Ισραηλ.
ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩ ΛΑΩΝ ΑΠ ΤΗ ΧΩΡΑ!
Ο χρήστης Τροχο-παίδι είπε…
μετωπο αντιστασης να απλωθει παντου
εξω απ'την ελλαδα, εε και δντ