ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΠΘ 16/11/11


Τα γεγονότα
Κατά τη 1 το μεσημέρι, ομάδα δέκα περίπου ατόμων με κράνη, καδρόνια, φωτοβολίδες και πιστόλι εκτόξευσης (βεγγαλικών;), αφού έσπασαν το κυλικείο και χτύπησαν κόσμο που βρισκόταν εκεί, προσέγγισαν τη μπροστινή είσοδο της Πολυτεχνικής. Τότε επιτέθηκαν με πέτρες, φωτοβολίδες και πυροβολώντας τουλάχιστον 3 φορές με το εν λόγω πιστόλι στην περιφρούρηση της ΚΝΕ, σημαδεύοντας κεφάλια και σώματα. Η περιφρούρηση της ΚΝΕ τους κυνήγησε και έφυγαν από το χώρο. Μετά από κάποια ώρα με την ολοκλήρωση της εκδήλωσής της, η ΚΝΕ αποχώρησε με πορεία και δέχτηκε πάλι επίθεση στο Σιντριβάνι.
Αργότερα, λίγο πριν τις 3, ομάδα 20-30 ατόμων με κράνη και καδρόνια εισέβαλαν από το παρκινγκ του Πολυτεχνείου ρωτώντας αν «υπάρχουν Κνίτες εδώ;». Εισπράττοντας από κάποιους αρνητική απάντηση, επιδόθηκαν στο αναποδογύρισμα και την καταστροφή όλων των τραπεζιών που υπήρχαν, φοιτητικών συλλόγων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων σκίζοντας αφίσες, στράτσα και πανό. Συνεχώς εκτόξευαν απειλές κατά παντός: «Είσαι Κνίτης; Θα σε γαμήσουμε» ενώ χτύπησαν αγωνιστές που επιχείρησαν να τους σταματήσουν. Αφού κυνήγησαν όλο τον κόσμο που βρισκόταν εκεί προς το δρόμο, στην Εγνατία, όπου κυκλοφορούσαν αυτοκίνητα, αποχώρησαν.

  Τι εξυπηρετούν αυτού του είδους πρακτικές και λογικές;

Αυτού του είδους οι επιθέσεις παραπέμπουν σε φασισμό, σε τρομοκρατία αγωνιστών. Ο τρόπος δράσης αυτών των ομάδων έχει τραμπούκικα χαρακτηριστικά ανάλογα αυτών που υποτίθεται καταγγέλλουν (ΚΝΑΤ). Συνεχίζουν τη στρατιωτικοποίηση της αντιπαράθεσης με το ΚΚΕ (βλ απεργία 20/10) και την επεκτείνουν απέναντι σε κάθε οργανωμένη δύναμη, απέναντι στους φοιτητικούς συλλόγους, ιδιαιτέρως απέναντι σε αριστερές οργανώσεις. Οι επιθέσεις αυτές, ανεξαρτήτως προθέσεων, δρουν προβοκατόρικα και εκτός των πλαισίων του μαζικού κινήματος. Είναι το καλύτερο δώρο στη νέα κυβέρνηση και στο σύστημα καθώς τρομοκρατούν τον κόσμο, και τον αποτρέπουν από το να συμμετάσχει σε πορείες και διαδηλώσεις, από το να εμπλακεί στην ταξική πάλη. Δεν θεωρούμε τυχαία την επίθεση αυτή ενόψει της πορείας του Πολυτεχνείου όπου έχουν ενεργοποιηθεί ποικίλοι μηχανισμοί αποτροπής της μαζικής λαϊκής συμμετοχής σε αυτή.

  Απαντάμε με Μαζικότητα, Αντίσταση και Πάλη

Για τις Αγωνιστικές Κινήσεις οι αντιπαραθέσεις στα πλαίσια του κινήματος πρέπει να γίνονται πολιτικά. Είναι καιρός να πάρουν όλοι θέση πάνω σε αυτές τις λογικές. Το κίνημα πρέπει να απομονώσει αυτού του είδους πρακτικές που αναπτύχθηκαν στα πλαίσιά του με την ανοχή και τις πλάτες κάποιων χώρων. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για "βεντέτα" με την ΚΝΕ αλλά με πρόσχημα ανάλογες αντικινηματικές ενέργειες αυτής, καταφέρονται ενάντια σε αυτό που πραγματικά εχθρεύονται: την αριστερά και το κίνημα και τις οργανωμένες τους εκφράσεις.  Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε πίσω στις απόψεις μας και στην πολιτική μας δράση από ανάλογες τραμπούκικες πρακτικές απ' όπου κι αν προέρχονται.
Καλούμε τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, όλο το λαό να συμμετάσχουν μαζικά στις διαδηλώσεις για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να αντισταθούν στην πολιτική που τους θέλει χωρίς δικαιώματα.
Να παλέψουμε για το ΨΩΜΙ, την ΠΑΙΔΕΙΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, που μας στερούν. Να αγωνιστούμε για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ. Ενάντια στον Ιμπεριαλισμό, για να είναι ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του, χωρίς ντόπια και ξένα αφεντικά.


Σχόλια