ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗ... ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΠΕΙ!

Από τον Αύγουστο κιόλας χιλιάδες φοιτητές πανελλαδικά μέσα από συνελεύσεις και καταλήψεις δίνουν τη μάχη για την ανατροπή του νέου νόμου πλαίσιο. Από την άλλη πλευρά όμως όλες οι δυνάμεις του συστήματος και οι μηχανισμοί του έχουν βαλθεί να κατασυκοφαντήσουν και να τρομοκρατήσουν με κάθε τρόπο και κάθε είδους απειλή τον αγώνα των φοιτητών. Αφού σύσσωμο όλο το αστικό μπλοκ με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ στήριξε κοινοβουλευτικά το νέο νόμο πλαίσιο, άρχισαν οι δηλώσεις του Παπανδρέου ότι «τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν» και οι απειλές της Διαμαντοπούλου για χάσιμο εξαμήνου και εξεταστικής αν συνεχιστούν οι καταλήψεις, με βάση τον προηγούμενο νόμο πλαίσιο που επιβάλλει ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν υποχρεωτικά 13 βδομάδες μαθημάτων.

Τις ίδιες απειλές ακολούθησαν και οι πρυτάνεις και τα Μ.Μ.Ε., τα οποία μάλιστα στηρίζουν φανατικά κάθε μπλοκ αντικατάληψης και λασπολογούν εις βάρος των χιλιάδων φοιτητών πανελλαδικά που αποφασίζουν στις γενικές τους συνελεύσεις κατάληψη, λέγοντας ότι «μια μειοψηφία ή αριστερές ομάδες με συγκεκριμένες σκοπιμότητες κλείνουν τις σχολές».

Οι απειλές περί χαμένων εξαμήνων λόγω ενός υποχρεωτικού αριθμού εβδομάδων μαθημάτων που πρεπει να πραγματοποιηθούν, μας πάνε λίγα χρόνια πίσω στο μεγαλειώδες κίνημα του 2006-2007 που το εκβιαστικό δίλημμα «σταμάτημα της κατάληψης ή αλλιώς χάσιμο εξαμήνου» τίθονταν έντονα με βάση τον προηγούμενο νόμο πλαίσιο. Ο προηγούμενος νόμος πλαίσιο της Γιαννάκου επιβάλλει υποχρεωτικά διάρκεια εξαμήνου έως 13 εβδομάδες διδασκαλίας, κάτι το οποίο σημαίνει ότι εκτός από τη φοβερή εντατικοποίηση των σπουδών που έχουν να αντιμετωπίσουν οι φοιτητές, απαγορεύονται στην πράξη οι καταλήψεις και οι συνελεύσεις. Ο εκβιασμός τους είναι ωμός: όποιος δεν υπακούει και δεν σταματά τον αγώνα, δεν εξετάζεται... Φυσικά οι απειλές τους δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα και οι 13 βδομάδες υποχρεωτικών μαθημάτων δεν έχουν γίνει ποτέ. 


Οι εκβιασμοί όμως της κυβέρνησης για το εξάμηνο και τις εξεταστικές και η συνεχής προπαγάνδα από τα ΜΜΕ υπέρ του κύματος αντικατάληψης γίνονται όλο και πιο έντονα φαινόμενα, όσο πιο έντονος γίνεται ο φόβος τους απέναντι στο ξέσπασμα ενός μαχητικού και ανατρεπτικού φοιτητικού κινήματος. Γιατί ήδη η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των συμπορευτών της ΝΔ και ΛΑΟΣ, που θυσιάζει όλο και περισσότερα δικαιώματα του λαού στο βωμό του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, έχει ανοίξει πολλά μέτωπα και τρομάζουν απέναντι στο ενδεχόμενο ξεσπάσματος ενός φοιτητικού κινήματος, που μπορεί με τη σύνδεση του με το λαό και τους εργαζόμενους να πυροδοτεί μαχητικούς λαϊκούς αγώνες και να πετυχαίνει νίκες. Το σύστημα επίσης γνωρίζει καλά πως η κατάληψη είναι ένα ισχυρό μέσο πάλης στα χέρια των φοιτητών και έτσι με κάθε είδους απειλή προσπαθεί να επηρεάσει τις συνειδήσεις των φοιτητών και να ανοίξουν τις σχολές, για να μπορέσει να αποκόψει κάθε φοιτητικό αγώνα. Γιατί στο πανεπιστήμιο του μνημονίου που μας χτίζουν, δε χωρά καμιά μορφή αντίστασης!


Για το αν θα χαθεί ή όχι όμως η εξεταστική και το εξάμηνο λόγω των καταλήψεων, όπως ισχυρίζονται, δεν έχει λόγο κανένας πρύτανης, καθηγητής ή και υπουργός αλλά εμείς οι ίδιοι οι φοιτητές και το ίδιο το φοιτητικό κίνημα. Μέσα στη φλόγα των αγώνων μας το να μην χαθεί η εξεταστική ή το εξάμηνο θα είναι κεκτημένο αποκλειστικά του φοιτητικού κινήματος και υπόθεση όλων των φοιτητών, όπως κατάφεραν οι φοιτητές μέσα από την πάλη τους σε κινήματα προηγούμενων περιόδων. Το 2006- 2007 το κίνημα ακόμα και μετά από αρκετούς μήνες καταλήψεων διεκδίκησε και πέτυχε να μην χαθεί κανένα εξάμηνο και ήδη αυτή τη στιγμή η πρυτανεία του Ε.Μ.Π. έχει πάρει απόφαση να μην χαθεί το εξάμηνο, καθώς ορισμένοι μέσα από τις πιέσεις από τους αγώνες των φοιτητών υποχωρούν απέναντι στις απειλές. Πρέπει λοιπόν παρά τους εκβιασμούς τους να συνεχίσουμε την πάλη μας για την ανατροπή του νέου νόμου πλαίσιο αλλά και για το δικαίωμα μας στη ζωή, διεκδικώντας την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων που πλήττουν όλο το λαό και τις οικογένειες μας.


Δεν μας πτοεί καμιά τους απειλή λοιπόν!


 Εμπρός για συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις!



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σχόλια