ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ 10.30 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ



Συνάδελφοι,

Ζούμε σε μια περίοδο όπου το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα επιτίθεται σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα θέλοντας να τα πάρει όλα πίσω.

Μετά το μνημόνιο και την ψήφιση του μεσοπροθέσμου, επόμενος στόχος τους ήταν η ψήφιση του νέου νόμου πλαίσιο και η δημιουργία του “πανεπιστημίου του μνημονίου”. Ενός ταξικού πανεπιστημίου για λίγους κι εκλεκτούς. Με διαγραφές, προαπαιτούμενα, τη διάλυση του πτυχίου και την αντικατάστασή του με πιστωτικές μονάδες, με όρια σπουδών,δίδακτρα κ.α. Για να κλείσουν έτσι τη στρόφιγγα των σπουδών, πετώντας έξω τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Φυσικά θέλουν να ξεμπερδέψουν και με το φοιτητικό κίνημα το οποίο εκτός του ότι έχει αποτελέσει τροχοπέδη για τα σχέδιά τους στο παρελθόν, μπορεί ειδικά αυτή την περίοδο της λιτότητας, της ανεργίας και των ατελείωτων ληστρικών χαρατσιών, να αποτελέσει σπινθήρα για γενικευμένες λαϊκές αντιδράσεις και αντιστάσεις.Γι'αυτό και με το νέο νόμο πλαίσιο καταργούν το Άσυλο και χτυπούν τα όργανα των φοιτητών. Θέλοντας να βγαίνει “παράνομη” οποιαδήποτε δράση ή Γενική Συνέλευση έρχεται σε αντίθεση στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Όλα αυτά έρχονται βέβαια να συμπληρώσουν τα νέα μέτρα και χαράτσια που επιβάλλει στην εργατική τάξη και το λαό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ και φυσικά πάντα υπό τις διαταγές αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών (ΔΝΤ-ΕΕ).

Η μόνη απάντηση ενάντια στο μεσαίωνα του μνημονίου και της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ ΔΕΝ μπορεί να είναι άλλη παρά:


ΜΑΖΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!


Ένα φοιτητικό κίνημα το οποίο θα βγαίνει στο δρόμο του αγώνα και θα παλεύει για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του νέου νόμου πλαίσιο και θα διεκδικεί το δικαιώμα σε Σπουδές-Δουλειά-Ελευθερίες.

Ένα φοιτητικό κίνημα που θα στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και θα αγωνίζεται απέναντι σε όλες εκλογολάγνες λογικές που θα το κρατάνε πίσω και που θα στέλνουν τους αγωνιστές-φοιτητές σπίτια τους.

Ένα φοιτητικό κίνημα που θα ξεπερνάει εφήμερες συμμαχίες και αδιέξοδες λογικές αλλά θα κάνει στέρεα βήματα προς τα μπρός με σημαία την ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Ένα μαζικό, συγκροτημένο, ανεξάρτητο φοιτητικό κίνημα στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού για την ανατροπή συνολικά της επίθεσης σ'ένα μαζικό, ενιαίο, παρατεταμένο και ανυποχώρητο αγώνα μέχρι την τελική νίκη!


ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΙΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!



Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σχόλια