ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (20/10/2011)

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις χαιρετίζουν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στην 48ωρη Πανεργατική απεργία. Επί δυο μέρες οι εργαζόμενοι, η νεολαία και συνολικότερα ο λαός πλημμύρισαν τους δρόμους σε κάθε πόλη της χώρας, πραγματοποιώντας μια σειρά από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Επί δυο μέρες η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έδειξε με κάθε τρόπο ότι παρά τις απειλές των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας αστικής τάξης, αλλά και την τρομοκρατία των Μ.Μ.Ε. δεν θα αφήσει κανέναν να παίζει στις πλάτες του και να χαντακώνει το μέλλον τουΚατά εκατοντάδες χιλιάδες ξεχύθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες, βροντοφωνάζοντας την αντίθεση τους στην πολιτική της κυβέρνησης, της Τρόικα και του ΔΝΤ.
Έκαναν ξεκάθαρο ότι θα τους βρουν μπροστά τους, τόσο το ντόπιο όσο και το ξένο κεφάλαιο με τους εκφραστές τους, που θέλουν να ξεζουμίσουν πλήρως τον κόπο των εργαζομένων, κερδοφορώντας από τον ιδρώτα τους. Μάλιστα με τις κινητοποιήσεις τους το τελευταίο διάστημα (ιδιαίτερα στους δημόσιους οργανισμούς, τα υπουργεία, τις ΔΕΚΟ, τα νοσοκομεία κ.α.) έδειξαν ναξεπερνάνε τις ξεπουλημένες ηγεσίες των σωματείων τους, εξαναγκάζοντας τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν την 48ωρη απεργία.

Απέναντι τους βρήκαν όμως ακόμη μια φορά την κρατική τρομοκρατία που το σύστημα εξαπέλυσε σαν την μόνη απάντησή του στον λαό. Τα χημικά, αλλά και το «άδειασμα» του Συντάγματος από τις δυνάμεις καταστολής (λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου) διέλυσαν πρόωρα την μαζικότατη συγκέντρωση των διαδηλωτώνΣε αυτό όμως συνέβαλε και η προβοκατόρικη σύγκρουση «δυνάμεων», που σαν τσιφλικάδες του κινήματος θέλησαν είτε να αποφασίσουν εκείνοι το ποιος θα έχει το... δικαίωμα να διαδηλώσει και μέχρι που, είτε να επιβάλουν την «πάλη» τους στον λαό που αγωνιζόταν, δίνοντας πάτημα στην κυβέρνηση και το σύστημα να επισπεύσουν την επίθεση που ούτως ή άλλως ετοίμαζαν. Και δυστυχώς υπήρξε και ένας νεκρός.
Ο λαός καλείται να συνεχίσει την αντίστασή του απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στο μέλλον του. Πρέπει να ξεπεράσει όλους αυτούς που σπέρνουν αυταπάτες για λύσεις μέσω εκλογών και συγκυβερνήσεων, αφού η μόνη διέξοδος είναι η συνέχιση της πάλης του, για να μπει φραγμός στην βάρβαρη επίθεση του συστήματος. Όλοι στους δρόμους μέχρι την τελική νίκη.


Πέμπτη 20/10/2011
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ντροπη σας ρε ξεφτιλες!Ειστε ενα μικρο ΚΚΕ με τις ιδιες δομες και τα ιδια ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΑ αλλα πολυ πιο δεξιοι απο το origanl ΚΚΕ.Ψευτες,προβοκατορες,διασπαστες και ψευτοεπαναστατες! ΟΥΣΤ ΡΕ!!!