ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 24/10/2011



Η επίθεσή τους καλά κρατεί...

...και με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή στις 20 Οκτωβρίου. Το ΠΑΣΟΚ, χέρι-χέρι με ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ, σύμφωνα με τις επιταγές ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, δεν αφήνει τίποτα όρθιο από δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού, που ήταν κερδισμένα με αγώνες χρόνων. Αυτές είναι οι ανάγκες του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου που το παραπάνω πολιτικό προσωπικό εξυπηρετεί.

... ο λαός όμως βγαίνει στο δρόμο...

...βγαίνει στο προσκύνιο, βγαίνει στις διαδηλώσεις και συμμετέχει μαζικά στις απεργίες. Στις απεργίες που αναγκάζονται να κηρύξουν οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ από την πίεση του κόσμου, των εργαζομένων και των εργατών. Στις απεργίες που εκατοντάδες χιλιάδες γεμίζουν τους δρόμους ανά την Ελλάδα, δείχνοντας έτσι την αγανάκτηση και την αντίθεσή τους απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται. Απέναντι στην περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην ανεργία και σε ό,τι άλλο φέρνει στο λαό, στους εργάτες και στη νεολαία αυτή η επίθεση.

... στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα...

...για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των μέτρων συνολικότερα. Κόντρα στις λογικές αυτές που ζητούν να γίνουν εκλογές, που σπέρνουν αυταπάτες στον κόσμο ζητώντας να πέσει η κυβέρνηση και να ανέβει μια πιο αριστερή και φιλολαϊκή(ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Κόντρα και στις λογικές ιδιοκτησίας του κινήματος (ΚΚΕ,αναρχία), καθώς τέτοιες λογικές μόνο διαλυτικό ρόλο μπορούν να παίξουν στο λαϊκό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις θεωρούν μονόδρομο την ανάπτυξη ανεξάρτητου φοιτητικού κινήματος, που θα παλεύει στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης ενάντια στην επίθεση του συστήματος. Ενός φοιτητικού κινήματος που θα παλεύει για την ανατροπή του νέου νόμου-πλαίσιο που φέρνει νέους ταξικούς φραγμούς στα πανεπιστήμια, που διαγράφει φοιτητές, καταργεί το Άσυλο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και ανοίγει την πόρτα σε κάθε είδους αυθαιρεσίες, τραμπουκισμούς από το “μακρύ χέρι” του συστήματος στα πανεπιστήμια, δηλαδή τους Πρυτάνεις και τους καθηγητές.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ-ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

  • ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ
  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ. ΕΞΩ ΕΕ-ΔΝΤ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΕΝΙΑΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΝΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
  • ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 25/10
  • ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10
  • ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σχόλια