ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ 10.30πμ Εργατικό Κέντρο


ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΤΩ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ μας πάνε στον κοινωνικό-εργασιακό Μεσαίωνα

Ο λαός καθημερινά στενάζει κάτω από την μπότα των ΔΝΤ-ΕΕ. Η κυβέρνηση της εξάρτησης και της  υποτέλειας, για να σώσει μια χούφτα πλουτοκρατών, ξεπουλά τη γενιά μας στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο. Απολύσεις-εφεδρεία, χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων, οδηγούν τις οικογένειες μας σε εξαθλίωση. Ο πλούτος της χώρας, που τον παρήγαγαν οι εργαζόμενοι, ξεπουλιέται στους ιμπεριαλιστές και τα μονοπώλιά τους. Ρεύμα, συγκοινωνίες, νερό, υγεία γίνονται από λαϊκά δικαιώματα εμπορεύματα-προνόμια των πλουσίων. Η Τρόικα απαιτεί την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ανοίγοντας το δρόμο για να δουλέψει η γενιά μας σαν σκλάβοι στις “επενδύσεις” των ιμπεριαλιστών, που θα “δημιουργήσουν θέσεις εργασίας”. Για λιγότερα από 500 ευρώ, για όσο, όποτε, και όπως θέλουν τα αφεντικά.
Οι εικόνες ντροπής των μαθητών που λιποθυμούν από την ασιτία, δείχνουν με ποιόν τρόπο η κυβέρνηση “σώζει τη χώρα”.  Την ίδια στιγμή οι κηφήνες του κεφαλαίου ζούνε πλουσιοπάροχα. Αυτό είναι το μέλλον που μας προτείνουν!

Με το νόμο-πλαίσιο κάνουν την εκπαίδευση υπόθεση των λίγων κι εκλεκτών

Η ίδια πολιτική θα μεταφερθεί στις σχολές μας με όχημα το νέο νόμο-πλαίσιο. Θέλουν να πετάξουν   τη μεγάλη μάζα των φοιτητών έξω από τις σχολές. Ήδη πληρώσαμε τα πάσο μας. Θα ακολουθήσουν βιβλία, σίτιση, στέγαση, και τα ΔΙΔΑΚΤΡΑ, κάνοντας το κόστος σπουδών απαγορευτικό για τη λαϊκή οικογένεια. Δε θα πάρουμε πτυχία αλλά τίτλους σπουδών, που δε θα κατοχυρώνουν κανένα εργασιακό δικαίωμα. Η εντατικοποίηση και οι διαγραφές θα οδηγήσουν πολλούς φοιτητές να παρατήσουν τις σπουδές. Σε αυτό το περιβάλλον δε χωράνε άσυλο και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Δεν μπορούμε να κατακτήσουμε το δικαίωμα στις σπουδές και τη δουλειά, στη ζωή αν δεν ανασυγκροτήσουμε το φοιτητικό κίνημα. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς τα προβλήματα αυτά “από μόνος του”. Το πανεπιστήμιο του Μνημονίου δε μας χωράει!

Η μόνη λύση για τη γενιά μας είναι η οργάνωση και ο αγώνας

Μόνη λύση είναι να οργανωθούμε παντού και να αγωνιστούμε για την ανατροπή των μέτρων και της πολιτικής τους. Μαζικά, ανυποχώρητα, οργανωμένα, σε κάθε χώρο. Να ακολουθήσουμε το δρόμο  που χαράσσουν οι αγώνες λαού και νεολαίας. Οι φοιτητικές και μαθητικές κινητοποιήσεις, οι απεργίες σε κάθε κλάδο εργαζομένων και ειδικά στους ΠΟΕ-ΟΤΑ που πήγανε κόντρα στην τρομοκρατία και την καταστολή, δείχνουν ότι ο λαός βράζει από επιθυμία για αγώνα. Είναι η συνέχεια του κινήματος των πλατειών, που συγκλόνισε την Ελλάδα το Μάη-Ιούνη, αμφισβήτησε το μεσοπρόθεσμο, και ταρακούνησε την Βουλή. Αυτό το δρόμο πρέπει να βαδίσουμε ξανά -να πλημυρίσουν οι δρόμοι από όλα τα στρώματα λαού και νεολαίας! Όπως σε κάθε γωνιά του κόσμου, που συγκλονίζεται από μαζικές διαδηλώσεις.
Το λαϊκό-νεολαιίστικο κίνημα μπορεί να έχει “ψωμιά να φάει”, να είναι ακόμα ασυγκρότητο. Είναι όμως ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή. Εμείς, οι λαοί, έχουμε περισσότερη δύναμη από τους εκμεταλλευτές και τους ιμπεριαλιστές!

Δε χωράνε άλλες αυταπάτες

Δε χωράνε αυταπάτες ότι κάποιοι θα τη γλυτώσουν. Ότι τα μέτρα θα κοπάσουν, ότι κάποιος άλλος θα μας σώσει. Δεν είναι λύση οι εκλογές. Δε χωρά απογοήτευση, μοιρολατρία και ηττοπάθεια, ότι “δε γίνεται” τίποτα. Δε θα σταματήσουνε, αν δεν τους σταματήσουμε. Όλοι την Τετάρτη και την Πέμπτη στην 48ωρη απεργία -κανείς στα μαθήματα.


ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ
 ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ!


Σχόλια