ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


ΒΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ


Όλο και βαθαίνει η εξάρτηση του ελληνικού λαού και νεολαίας από τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ μέσω των μηχανισμών τους ΔΝΤ-ΕΚΤ. Οι ‘’μεγάλοι’’ μετακυλύουν την κρίση στο ελληνικό κεφάλαιο, και αυτό ρίχνει την κρίση στις πλάτες του λαού. Η εξάρτηση της Ελλάδας φαίνεται ξεκάθαρα έπειτα από τα μνημόνιά τους, τα μεσοπρόθεσμά τους, τα χαράτσια τους, και όλο τον καταιγισμό καινούργιων μέτρων που θα βαλθούν να σηκώσουν τα ελληνικά νοικοκυριά, οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι.

Ο νέος Νόμος-Πλαίσιο για ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι η μετάφραση αυτής της επίθεσης ξένου και ντόπιου κεφαλαίου στην εκπαίδευση. Συνολικοποιεί τις επιδιώξεις των αμερικάνικων και ευρωπαϊκών κεφαλαίων για την νεολαία, σπουδάζουσα και μη. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι θέλουν μια νεολαία αμόρφωτη, χωρίς δικαιώματα σε σπουδές-δουλειά-ελευθερίες. Μια νεολαία να μη διεκδικεί ούτε σπιθαμή από το μέλλον της. Μια νεολαία να γίνεται έρμαιο στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των οικονομικών ζωνών, της ανεργίας, των απολύσεων και των μεροκάματων των 400ευρώ. Και όλα αυτά επειδή πρέπει να αφήσουν πίσω κυριολεκτικά καμένη γη για να εξασφαλίσει ο κάθε αμερικάνος ή γερμανός ιμπεριαλιστής την καλύτερη κερδοφορία του από το χρεοκοπημένο μέλλον των εργαζομένων και των νεολαίων αυτής της χώρας.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ‘’ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ’’ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΚΕΛΕΥΟΥΝ ΛΑΟΥΣ


Την ίδια στιγμή οι Αμερικάνοι και οι Νατοϊκοί, που ακόμα βομβαρδίζουν τη Λιβύη από το λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη, και βγάζουν κέρδος από τα πετρέλαια και τα εδάφη του χιλιοβομβαρδισμένου και αιματοβαμμένου Λίβυου λαού ετοιμάζουν νέα σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην επικίνδυνη για τους λαούς της περιοχής κόντρα που στήνεται μεταξύ της εξαρτημένης από ΗΠΑ Τουρκίας και του σιωνιστικού μαντρόσκυλου των Αμερικάνων Ισραήλ, εμπλέκονται συμφέροντα γεωστρατηγικά και ενεργειακά. Έχουν από τη μια την υπόδουλη στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό Τουρκία να παίζει παιχνίδια ελέγχου του υποθαλάσσιου φυσικού αερίου της περιοχής και από την άλλη έχουν το Ισραήλ να διεκδικεί μερίδιο στην πίτα για να συνεχίσει να καταδυναστεύει και να μακελεύει λαούς(βλέπε Παλαιστίνη). Η αντιπαράθεση που έχει ανοίξει εμπλέκει και χώρες όπως η Κύπρος και η Ελλάδα αφού ένα προηγούμενο διάστημα, η τυχοδιωκτική πολιτική Παπανδρέου και των κυπριακών κυβερνήσεων, μας έχει μπλέξει σε διάφορων τύπων συμφωνίες με το σφαγέα Ισραήλ και αφού όλως τυχαίως το φυσικό αέριο που διεκδικείται από τη μια και από την άλλη πλευρά είναι στην Κυπριακή υφαλοκρηπίδα.


Αναγκαία λοιπόν προβάλει η αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση στο φοιτητικό κίνημα. Απέναντι σε ένα σύστημα που το μόνο που έχει να προσφέρει είναι εξάρτηση, φτώχεια, ανεργία, καταστολή, ξεπούλημα, πόλεμο και εξαθλίωση εμείς πρέπει να απαντήσουμε με το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής μας πάλης. Ενάντια στους δυνάστες και εκμεταλλευτές του ελληνικού λαού και νεολαίας. Για μια Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη και λαοκρατούμενη. Το φοιτητικό κίνημα στο πλευρό του λαού ενάντια στην εξάρτηση και τον ιμπεριαλισμό.



- ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΕΕ-ΔΝΤ-ΤΡΟΙΚΑΣ

- ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ

- ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σχόλια