Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Ηγουμενίτσα: Ανησυχία για την κατάσταση των μεταναστών

 Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Χ. Παπουτσή για επικείμενη διάλυση του καταυλισμού των μεταναστών η Επιτροπή Αλληλεγύης στους Μετανάστες καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους  στην Ηγουμενίτσα 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής:
«Σε απελπιστικές συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης, πείνας και δυστυχίας ζουν μέρες τώρα οι μετανάστες αποκλεισμένοι ακόμη και από τους... κάδους απορριμμάτων της πόλης. Η κυβέρνηση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς συνεχίζει με τις καθημερινές επιχειρήσεις "σκούπας".
Το πέρασμα του υπουργού Δημοσίας Τάξης από την Ηγουμενίτσα και οι δηλώσεις του, μαζί με τις δηλώσεις τοπικών παραγόντων, προοιωνίζουν ένα άμεσο μεγαλύτερο χτύπημα πλήρους "εκκαθάρισης" της περιοχής και διάλυσης του καταυλισμού.
Καταγγέλουμε αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης, της καταστολής και της μηδενικής ανοχής απέναντι στους μετανάστες. Η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για ό,τι συμβεί μέσα από αυτήν την εκστρατεία "εκκαθάρισης".
Το πρόβλημα αυτό δεν πρόκειται να λυθεί με αστυνομικά μέτρα. Οι κατατρεγμένοι αυτοί, θύματα των πολέμων, της πείνας και της δυστυχίας, που επέβαλλαν οι ισχυροί της γης στις χώρες τους, είναι άνθρωποι κι έχουν δικαιώματα. Αυτά τα δικαιώματα, μαζί με τα δικαιώματα των εργαζομένων της πόλης μας που πλήττονται από την ίδια πολιτική, υπερασπιζόμαστε.
Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας και ζητάμε την νομιμοποίησή τους, τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων και την κατάργηση όλων των αντιμεταναστευτικών συμφωνιών της Ε.Ε.».

από: tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!