Κρήτη: Παίζουν με τις ζωές μας


Παρ’ ολίγο να γίνει τραγωδία στις 8 Ιουνίου 2011 στο Ακρωτήρι. Όπως ανακοινώθηκε απ’ το γραφείο της πολεμικής αεροπορίας, μαχητικό αεροσκάφος τύπου F16C B452+της 115 πτέρυγας μάχης, έπιασε φωτιά την ώρα της απογείωσης. Το αεροσκάφος ήταν πλήρες φορτίου με εσωτερικό καύσιμο 100%συν δυο εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου και με οπλικό φορτίο. Τελευταία στιγμή ο πιλότος κατάφερε να φέρει το αεροσκάφος πάνω από τη θάλασσα , όπου έκανε απόρριψη δυο δεξαμενών , ενώ στη συνέχεια μπόρεσε και το προσγείωσε στο αεροδρόμιο χωρίς επακόλουθα.
Για άλλη μια φορά αποφύγαμε τα χειρότερα. Να θρηνήσουμε δηλαδή θύματα. Αναμφισβήτητα η ζωή μας καθημερινά κινδυνεύει απ’ όλες αυτές τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στη Σούδα και στο Ακρωτήρι. Γιατί δεν είναι μόνο η περιβαλλοντική ρύπανση από τις βολές και τα ραντάρ, τα απόβλητα ,τα πυρηνοκίνητα πλοία, τα καυσαέρια των αεροπλάνων. Κινδυνεύουμε και από τις δεκάδες πτήσεις που πραγματοποιούνται κάθε μέρα και ιδιαίτερα σε τέτοιες περιόδους, που οι βάσεις χρησιμοποιούνται για το βομβαρδισμό του λιβυκού λαού, για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων το σίγουρο είναι δεν υπολογίζουν καθόλου τη ζωή και την ασφάλεια μας 
Για τους ιμπεριαλιστές και την αστική τάξη της χώρας, οι «παράπλευρες» απώλειες είναι μέσα στο πρόγραμμα και δεν πολυσκοτίζονται για κάποια τέτοια πράγματα. Αυτές τις μέρες γέμισε πάλι η πόλη μας με τους ράμπο, που κυκλοφορούν μεθυσμένοι ,ασχημονούν και συμπεριφέρονται σαν να είναι κατακτητές. Χρησιμοποιούν ξανά τον τόπο μας σαν τόπο αναψυχής –ανάπαυλας ανάμεσα στις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στο λαό της Λιβύης. Ο λαός μας προκειμένου να υπερασπίσει το παρόν και το μέλλον του οφείλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να διώξει τις ξένες δολοφονικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Χανιά, 10-06-2011


από: Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης



Σχόλια